DUSEK´TEN ?HER YÖNÜYLE SAÇ"EĞİTİM KURSU

DUSEK´TEN ?HER YÖNÜYLE SAÇ

?´SAÇ DÖKÜLME ŞİKAYETİ OLAN HASTALAR NEREYE BAŞVURACAKLARINI BİLMİYOR´´


Türk Dermatoloji Derneği´nin alt kuruluşu olan Dermatoloji Uzmanlık Sonrası Eğitim Kurulu´nun (DUSEK) düzenlediği ?Her Yönüyle Saç? dermatoloji eğitim kursu 5-6 Aralık 2015 tarihlerinde İstanbul´da gerçekleştirildi.

Beşiktaş´ta bulunan Point Hotel Barbaros´ta düzenlenen ve 2 gün süren uzmanlık sonrası eğitim kursunda, kadınlarda ve erkeklerde saç dökülmesi tanı ve tedavisi, çocuklarda tedavi yaklaşımları, saç kozmetikleri, sağlıklı saçın korunması gibi bir çeşitli konularda teorik ve uygulamalı eğitimler yer aldı.

?´SAÇ DÖKÜLME ŞİKAYETİ OLAN HASTALAR NEREYE BAŞVURACAKLARINI BİLMİYOR´´

Düzenlenen kurslarla ilgili bilgi veren 19 Mayıs Üniversitesi Dermatoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi ve DUSEK Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Nilgün Şentürk, saç dökülmesinin toplumda sık karşılaşılan bir sorun olduğunu söyledi.

İşin ehli olmayanların sektörde olduğunu dile getiren Prof. Dr. Şentürk, ?Kurs konusu olarak saçı seçtik. Çünkü saç dökülmeleri toplumda çok sık karşılaşılan bir problem ama hastalar bu şikayetleriyle nereye başvuracaklarını çoğu zaman bilemiyorlar ve çoğu zaman bu konuda dermatolog dışındaki bu konuda umut tacirliği yapan doktor bile olmayan kişiler ön plana çıkıyor. Çok hareketli bir sektör saç sektörü ve bu konuda tek yetkili olarak biz dermatologların bu konuda donanımlarını arttırmak istedik. Her yönüyle saç kursunu düzenlerken meslektaşlarımız bu konuda saçın yapısından tedavilerin ayrıntısına kadar her şeyi bu konudaki son gelişmeleri bilmelerini istedik. O nedenle ilkini Ankara´da, ikincisini de İstanbul´da düzenliyoruz bu kursun. Çok verimli bir kurs oluyor? dedi.

?AMACIMIZ DERMATOLOJİ UZMANLARININ EĞİTİMLERİNE KATKI SAĞLAMAK?

Uzmanlık eğitiminin sürekli ve yeterli sağlanabilmesi için Türk Dermatoloji Derneği´nin alt kuruluşu olan DUSEK ile ilgili bilgi veren Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dermatoloji Anabilim Dalı Başkanı ve DUSEK Başkanı Prof. Dr. Murat Borlu, ?Amacımız dermatoloji uzmanlarının diledikleri konularda, istedikleri yöntemlerde eğitimlerine devam etmeleri ve mesleklerini hem güncellemelerini hem de yeni bilgiler edinmeleri için uzmanlık sonrasında almadıklarını düşündüğümüz eğitimlerine katkıda bulunmak amacıyla yapıyoruz. DUSEK, ücretsiz bir şekilde, tamamen özgür bir platformda işin uzmanları ve öğreticileri diğer uzman arkadaşlarımıza yeterli bir şekilde mesleki bilgilerin paylaşımı platformunu sağlamak amacıyla kuruldu. Bu kurul ilk olarak uzmanlarımıza kurslar düzenlemeyi planladı. Dermatoloji Derneği´nin katkılarıyla bu ikincisini yaptığımız kursu düzenledik. Allerji, dermatoskopi, kozmetik gibi konularda da dermatoloji uzmanı üyelerimizin istekleri doğrultusunda kurslar düzenlemeye devam edeceğiz? diye konuştu.

İki gün süren teorik ve uygulamalı kursların sonunda katılımcılara sertifika verildi.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı