DÜNYACA ÜNLÜ HAFIZLAR

DÜNYACA ÜNLÜ HAFIZLAR

KUR´AN ZİYAFETİ İLE GÖNÜLLERİN PASINI SİLDİ?

Kayseri İl Müftülüğünce düzenlenen programa katılan dünyaca ünlü hafızlar Kur´an ziyafeti sundu. Tilavetleri ile kulakların ve gönüllerin pasını silen hafızlar Kayserilileri kendilerine hayran bıraktırdılar?

Diyanet İşleri Başkanlığınca ülke genelinde sürdürülen Ramazan İrşat Programları kapsamında Kayseri İl Müftülüğü ev sahipliğinde gerçekleştirilen ?Kur´an Ziyafeti´ programı kapsamında; dünyaca ünlü hafızlar Kadir Has Kültür Merkezi´nde Kur´an-ı Kerim ziyafeti sundular.

İl Müftüsü Prof.Dr. Şahin Güven tilavetler öncsi yaptığı değerlendimede Diyanet İşleri Başkanlığı koordinesinde gerçekleşen Kur´an-ı Kerim ziyafeti için tilavetlerinden dolayı hafızlara şükranlarını sunarak ?Gerek Kuran-ı Kerim´in anlaşılması ve yorumlanması gerekse yazıya aktarılması, hattı anlamında ecdadımızın yapmış olduğu hizmetlere bizlerde bu dönemin Müslümanları olarak hizmet verme gayesiyle yola çıktı ve hizmet veriyoruz. Doğrusu bu Kuran ziyafetinden önce tereddüt ettik. Uzun 9 günlük bir tatile girilmesinden dolayı herkesin bayram alışverişlerini yapacağı ortamda 1200 kişilik salonu doldurabilir miyiz diye tereddüt ettik. Elhamdülillah tıklım tıklım dolu salonumuz. Ben siz Kuran sevdalısı kardeşlerime de buraya teşriflerinden dolayı teşekkür ediyorum? ifadesini kullandı?

Vali Yardımcısı Ali Uslanmaz´da ? Biraz önce sayın müftümüzün de dediği gibi Kuran okumak sevap, dinlemek sevap, okutturmak sevap, vesile olmak sevap. Kısaca Kuran´la olan her şeyde hayır var. Şu an burada bulunduğumuz salonda birçok konser ve etkinlik olmuştur. İnsanlar buraya para vererek gelmiştir. Ama sizler bu Kuran ziyafetine ücretsiz bir şekilde katılabiliyorsunuz. Sonunda buradan para ile satın alınamayacak kadar büyük sevapla döneceğiz. ? değerlendirmesinde bulundu?

Çok sayıda ilimiz sakinin takip ettiği program öğle namazının ardından start aldı ve Suriyeli Mustafa B. El Asali, İran´dan Vahid Nazarian, Afganistan´dan Sanaullah Habip,Türkiye´den İsmail Kaya,Fatih İmdat, Cihan Kodal ve Abdullah İSLAM gerçekleştirdikleri tilavet ile gönüllerin telini titrettiler?



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”