DÜNYA BÖBREK GÜNÜ

DÜNYA BÖBREK GÜNÜ

BİR DİZİ ETKİNLİKLE KUTLANDI

HABER İZLE

Erciyes Üniversitesi 12  Mart Dünya Böbrek Günü vesilesiyle bir dizi etkinlik düzenledi... Böbrek hastalıklarına dikkat çekmek amacıyla etkinlik düzenleyen Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyeleri, Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan çocuk hastanesi girişinde stant kurarak böbrek hastalıkları ve korunma yolları konusunda vatandaşlara bilgi verdiler.

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanelerinde 12 Mart Dünya Böbrek Günü” etkinliği düzenlendi. Gevher Nesibe Hastanesi ile Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Hastanesi girişlerine stant kurularak, vatandaşların böbrek hastalıkları ve korunma yolları konusunda bilgilendirildi.

Sonrasın da ise, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Erişkin Nefroloji ile Çocuk Nefroloji Bilim Dalı Öğretim Üyeleri, hastanenin içerisinde bir basın açıklaması düzenleyerek, böbrek hastalıkları hakkında kamuoyuna bilgiler verdiler.

Öğretim üyelerinin adına bir konuşma yapan Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Dahili Tıp Bilimi İç Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Hayri Sipahioğlu,  2012 verilere göre Türkiye'de 60 bin hasta diyaliz tedavisi almakta olduğuna dikkat çekerek, dünya ve Türkiye'de böbrek hastalıkları oldukça yaygın bir problem olduğunu gösteriyor. Bu hastaların ölümlü oranı 10 ile 30 kat arası göstermektedir. Bu hastaların sosyal ve ailevi yaşantıları  ciddi olumsuz etkilenmektedir. Bunlar bize böbrek yetmezliği önemini gösterir. Bu konuda hastaların hastalanmadan bilgilendirmemiz gerekir. Böbrek hastalıkları  Önlem için sofra ve yemek tuzu kısmamız gerekiyor. Oboziteyle mücadele etmemiz gerekiyor. Sağlıklı beslenmemiz gerekiyor” ifadelerini kullandı.



Başkan Çolakbayrakdar, şükür sofrasında vatandaşlarla buluştu

Başkan Yalçın'a Örencik'te büyük ilgi

Hobim Arıcılık Projesi'nde kuralar yarın çekiliyor

Yeşilay Bisiklet Tur'u yoğun katılımla gerçekleşti

Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret