DÜNYA LÖSEMİ HAFTASI BAŞLADI

DÜNYA LÖSEMİ HAFTASI BAŞLADI

Dünya Lösemi Haftası nedeniyle Talasemililer ve Lösemililer Derneği tarafından Cumhuriyet Meydanı’nda bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk konuldu.

Atatürk Anıtı’na çelenk sunumunun ardından açıklama yapan Talasemililer ve Lösemililer Derneği Başkanı Faruk Başdemir, “Dünya Lösemi haftası Türkiye’de 26 Mayıs ile 5 Haziran tarihleri arasında kutlanmaktadır. Tıp dünyasında löseminin tedavisi için yoğun çalışmalar izlenmekte ama bir taraftan da dünyada her yıl 1 milyon çocuk lösemiye yakalanmaktadır” dedi.
Başdemir, Türkiye’de 16 yaş altı bin 500 çocuğun lösemi hastası olduğuna dikkat çekerek, “Görülüyor ki, tedavisi için uğraşılırken, hasta sayısının artması bizleri derinden üzmektedir. Bilim adamlarının araştırmaları neticesinde kanserin en büyük sebeplerinden biri olan kanserojen madde içeren gıdalar ile hormonlu sebze ve meyveler bulunmaktadır” diye konuştu.
Başdemir, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Hafta boyunca açılacak olan standımızda Sağlık Bakanlığı’na ilik bankasının kurulması için imza kampanyası başlatacağız. Donör sayısı ne kadar çok olursa o kadar hastanın da ilik nakli olması şansı artacaktır. Lösemi hastalarının tedavisini yapan hastanelerin özellikle Kayseri’de yatak kapasiteleri çok düşük kalmaktadır. Özel ücret ödemeyen hastaların maalesef yatarak tedavisi mümkün olmamaktadır. Bu nedenle hekimlerimizin inisiyatiflerini maddi olarak değil, manevi olarak düşünmelerini diliyorum.”



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik