DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KUTLAMASI

DÜNYA ÇOCUK HAKLARI GÜNÜ KUTLAMASI

 ‘Dünya Çocuk Hakları Günü’ 193 ülke ve Türkiye’de değişik etkinliklerle kutlanırken UCİM – Kayseri il Temsilciği gönüllüleri ilimiz çocuklarına palyaçolu, müzikli, rengarenk boya ve balonlarla dolu bir gün hediye edip, onlara haklarını hatırlattılar.

Dünya Çocuk Hakları Günü, 20 Kasım tarihinde dünya genelinde 193 ülkede kutlanıyor. Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen bu özel günde, çocukların sağlıklı gelişimi için farkındalık oluşturulması amacıyla çalışmalar yapılırken, UCİM – Kayseri il Temsilciği gönüllüleri de ilimiz çocuklarına palyaçolu, müzikli, rengarenk boya ve balonlarla dolu bir gün hediye edip, onlara haklarını hatırlattılar.

Çocuklar gönüllerince bir gün geçirip rengarenk balon ve palyaçolarla eğlenirken; günün anlam ve önemine dair sorularımızı cevaplayan  Ucim Kayseri İl Temsilcisi Avukat Rahime Arslantaş Yücel şunları kaydetti. “Evrensel anlamda çocuklar henüz haklarını tam olarak bilmiyor ve  kullanamıyorlar. Yetişkinler üstünlüklerini kullandıkları için evrensel olarak hala çocuklarımızın hakları gasp ediliyor.Bizim ülkemizde açlık ve kıtlık sefaletle boğuşan yada savaş mağduru çocuk yok.  Ancak bildiğiniz üzere mülteci çocuklarımız var.  Onlar savaş mağduru çocuklarımız, onlar haricinde bizim ülkemizde çocuk hakları kapsamında genel olarak ihmal ve istismarla mücadele etmeye çalışıyoruz. İhmal dediğimiz zaman bu bahsedilen bütün çocuk haklarından mahrum bırakılan çocuklar söz konusu oluyor.  Biz çocukların barınma hakkı, sağlık hakkı, eğitim hakkı, çocuk yaşta çalıştırılanlar,  çocuk yaşta zorla evlendirilenler bütün bunları göz önünde bulundurduğumuz zaman ülkemizde ne yazık ki hala çocuk hakları bakımında çokta ileri gidebildiğimizi söyleyemiyorum”



“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek