DÜNYA SAVAŞINDA UNUTTURULAN

DÜNYA SAVAŞINDA UNUTTURULAN

KUT-ÜL AMARE ZAFERİMİZ KUTLU OLSUN

 Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan Kut-ül Amare Zaferinin yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayımladı.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, "Tarih 29 Nisan 1916´dır. Osmanlı Devleti´nin bundan 100 yıl önce İngiliz kuvvetleri ve müttefiklerine karşı kazandığı ? Kut-ül Amare zaferi ?, tarihte büyük öneme sahiptir" ifadesinde bulunduğu mesajını şu şekilde sürdürdü:
"Birinci Dünya Savaşı´nda İngilizlerin ve müttefiklerinin planlarını bozan iki büyük zaferden birincisi hepimizin malumu şüphesiz ki Çanakkale zaferidir. İkincisi en az Çanakkale kadar önemli olan Kut´ül Amare zaferidir.
Kut´ül Amare´de, 13 bin 300 İngiliz askeri ile 13 general 481 subay esir alınıyor ve 40 bini aşkın İngiliz askeri öldürülüyordu. İngilizlerin müttefiki olan ülkeler ve tabi İngilizler bu zafer karşısında şaşkınlık gösteriyordu.
1950´li yıllara kadar Türk Silahlı Kuvvetlerinin Kut Zaferi olarak kutladığı bu zafer, Türkiye´nin NATO´ya girmesi ile kaldırılmıştır. Bizlere unutturulan bu zaferi bugün yeniden gururla kutluyoruz.
Bizlere büyük bir zaferin gururunu yaşatan, vatanımız, bağımsızlığımız, milli birlik ve bütünlüğümüz uğrunda canlarını feda eden aziz ve kahraman şehitlerimizi ve ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."


Haber Kaynak : İHA

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da