DUALAR İLE UĞURLANDILAR

DUALAR İLE UĞURLANDILAR

23 TIR YARDIM MALZEMESİ DİNDAŞLARA ULAŞTIRILMAK ÜZERE YOLA ÇIKTI

Kayseri İl Müftülüğü ve Diyanet Vakfı Kayseri Şubesince başlatılan ve Mart 2016 yılından beri devam eden ´Şimdi Yaraları Sarma Zamanı´ ve ´Halep´de İnsanlık Ölmesin´ kampanyaları ile hayırseverlerin katkıları ile temin edilen 23 tır dolusu yardım malzemesi Suriyelilere ulaştırılmak üzere yola çıktı. Tırların uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, son 4 yılda 566 tır yardım malzemesini Kayseri’den bölgeye gönderdiklerini kaydetti.

 ‘Yükümüz Kardeşlik’ sloganı ile İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kayseri Şubesi tarafından Mart 2016’da başlatılan yardım kampanyası kapsamında toplanan ihtiyaç malzemelerini taşıyan 23 tır daha Vali Şehmus Günaydın, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hüseyin Beyhan, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık ve Hacılar Belediye Başkanı Bilal Özdoğan’ında iştirak ettiği programla dualarla Suriye’ye uğurlandı. 

Uğurlama töreninde konuşan İl Müftüsü Şahin Güven, son 4 senede hayırseverlerin büyük katkıları ile bölgeye 566 tır yardım malzemesi gönderdiklerinin altını çizerek “İl ve ilçe müftülüklerimizin iş birliğiyle Türkiye Diyanet Vakfımızın belirlemiş olduğu ‘Yolun İyilik Olsun’ yardım programına Kayserili hayırseverlerimizden güçlü bir destek veriyoruz. Bugün burada 21 tırımız var, 2 tırımızda yolda başka gün devam edecekler. Bu 23 tır yardımımızın 9 tırı un, 8 tır patates, 2 tır gıda malzemesi, 2 tır barınma ve 2 tırda kıyafet, ayakkabı olmak üzere 23 tırdan oluşan bu yardım malzemelerinin maddi değeri de 1 milyon 237 bin 950 TL’dir. Bu yardımlarımızı inşallah Kayseri’den sınır ötesindeki İdlip’de bombardıman altında kalan vatandaşlarımızın, kardeşlerimizin sınırımıza yığılmaları sonucunda başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere İç İşleri Bakanlığımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın yapmış olduğu yardım çağrılarına Kayserimiz böyle güçlü bir destek veriyor. Ben bütün hayırseverlerimize teşekkür ediyorum. Bu 23 tırımızla birlikte son 4 yılda 566 tır yardımımızı Kayseri’den gönderdik. Başta Valimiz olmak üzere destek veren himaye eden ve aynı zamanda yardımlarıyla bu tırlarımızı dolduran bütün vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum.”değerlendirmesinde  bulundu.

Duaların ardından yardım tırları İdlipbölgesindeki  yardıma muhtaç insanlara ulaştırılmak üzere yola çıktı.



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi