DÖRTAYAK KÜMBETİ

DÖRTAYAK KÜMBETİ

MELİKGAZİ KORUMASINDA

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Karacaoğlu Mahallesi´nde yer alan Dörtayaklı Kümbet´in çevresinde plan tadilatı yapılarak bu kümbeti de günümüz turizm ve kültürel gezi alanına kazandıracaklarını söyledi.
Melikgazi Belediyesi´nce başlatılan ve hızla devam eden tarihi mekanların onarılarak günümüz turizm ve kültürel değerlere kazandırılması ile Kayseri´de tarihin adeta yeniden canlandırıldığını belirten Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, 14. yüzyıl Anadolu eserlerinden olan kümbetin dört ayaklı kubbeli ve tonozlu yapısından dolayı bu isim verildiğini kaydetti. Karacaoğlu Mahallesi´nde yer alan Dörtayaklı Kümbet´in çevresinde düzenleme yapılacağını ve günümüz kültür hizmetine sunulacağını ifade eden Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi;
?Karacaoğlu Mahallesi´nde yer alan Dörtayaklı Kümbet´in çevresi ile bütünlük oluşturması için öncelikle bulunduğu ada içinde plan tadilatı yapılacaktır. Plan tadilatı sonrası aslına uygun olarak onarılacak ve sonrası çevre düzenlemesi ile şehrimizin kültür envanterine kazandırılacaktır. Kayseri Kültür Yolu Turizm Projesi kapsamında Dörtayaklı Kümbet bundan önce olduğu gibi bundan sonra da Kayserimizin ve Anadolu´nun tarihine tanıklık ederek hizmet verecektir."
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, Dörtayaklı Kümbet ile proje çalışmasına başlanıldığını ve önümüzdeki günlerde çalışmalara başlanılacağını sözlerine ekledi.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü

Esma'ül Hüsna Hüsn-i Hat Sergisi açıldı

Kayserili Sanatçı İsmail Özbek, Yeni Şiir Klibini Çıkardı

Talas, Mehmet Akif'i sergiyle andı

Türkiye'nin en büyük kayadan oyma müzesi