KANALIMIZA ABONE OL

YEREL BASINA DESTEK OL

 


EDİTÖR

SAYFA EDİTÖRÜ

 Uğur ALTUNER
 editor@kayserihaber.com.tr

   

AŞI KARŞITLIĞINI TAMAMEN REDDEDİYORUZ

Kayseri Eczacı Odası Başkanı Akın: “Vatandaşlarımız bilimsel kaynaklara inansınlar”

AZ UYUYAN İNSANLARDA OBEZİYE EĞİLİMİ ARTIYOR

İKİ GÜN ARKA ARKAYA UYKUSUZ KALMAK ÖLÜMLE EŞDEĞERDİR

KAYSERİ TABİP ODASI COVİD-19 AŞI KURULU SAĞLIK BAKANLIĞI’NA ŞÜKRANLARINI SUNDU

“ÜLKEMİZDE COVİD-19 AŞI UYGULAMASININ BAŞLAMIŞ OLMASI SEVİNDİRİCİDİR”

SAĞLIK ÇALIŞANLARINA COVİD-19 AŞILARI VURULMAYA BAŞLANDI

1400 SAĞLIK ÇALIŞANI AŞI OLACAK

DEV SAĞLIK YATIRIMLARI GÜN SAYIYOR

75 YATAKLI BÜNYAN İLÇE DEVLET HASTANESİ İNŞAATINA İNCELEME

KORONA VİRÜS AŞILARI HASTANELERE DAĞITILMAYA BAŞLANDI

KAYSERİ'YE GELEN 15 BİN AŞI, HASTANELERE DAĞITILIYOR

MÜZİSYEN DOKTOR COVİTİ YENİP ÖLÜMDEN DÖNEN KÜÇÜK HASTASI İÇİN ÇALDI

ZEYNEP’ İ DOKTORLARI GEREKLİ TAHLİL VE TETKİKLERİ YAPTIKTAN SONRA HASTANEYE YATIRDILAR

KAYSERİ 112’NİN KADIN EKİPLERİNİ GÖREN GURURLANIYOR

“KADINLARIN HER ŞEYİ YAPABİLECEĞİNİ BU ŞEKİLDE ANLAMIŞ OLDUK”

BAŞKAN BÜYÜKKILIÇ’TAN ‘KAN BAĞIŞI’ SEFERBERLİĞİ

İLK OLARAK KASKİ PERSONELİ KAN BAĞIŞI YAPTI

112 ACİL SAĞLIK İSTASYONU ERCİYES’TE YENİDEN HİZMETE AÇILDI

CINGI: 112 ACİL EKİBİMİZ DOKTORLU OLARAK SÜREKLİ BURADA OLACAK

13 AMBULANS, AY VE YILDIZ KOREOGRAFİSİYLE HİZMETE ALINDI

Sağlık Bakanlığınca ‘Sıhhat Projesi’ kapsamında Kayseri'ye tahsis edilen 13 ambulans hizmete alındı.

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR !

“LAHANA BİNBİR DERDE DEVA”

BENLİ: ZOR BİR YIL OLDU, 2020 YILI BİZİM İÇİN UNUTULMAYACAK ANILAR BIRAKTI

"Kişi ve temaslılara ulaşma süremiz 4 buçuk-5 saat arasında. Filyasyon oranımız da yüzde 99.8'lerde gidiyor"

AMBULANS HELİKOPTERLERİN 21 GÜNLÜK BEBEĞİ HAYATTA TUTMA YARIŞI

21 GÜNLÜK BEBEK ANKARA'YA GÖTÜRÜLDÜ

BENLİ: "KAYSERİ ŞEHİR HASTANESİ TÜRKİYE'DE TEDAVİ BAŞARISINDA İLK 3'TEYİZ DİYEBİLİRİM"

"COVİD'İ KÜÇÜMSEDİĞİMİZ ZAMAN DARBEYİ YERİZ"

YERLİ AŞI MUTASYONA UĞRAYAN VİRÜSE KARŞI DA ETKİLİ

"GÖNÜLLÜ OLARAK KENDİ AŞIMIZA KATKI VERMELİYİZ"

Anahtar Kelimeler: .. MUZAFFER KEKLİK’ UYARI
Gürkan Ofis Mobilyaları

DOÇ.DR. MUZAFFER KEKLİK’TEN UYARI

SAĞLIKSIZ PİŞİRİLEN ET KANSERE DAVETİYE ÇIKARIYOR”

İç Hastalıkları ve Hematoloji uzmanı Doç. Dr. Muzaffer  Keklik, et tüketiminin çok olduğu Kurban Bayramında diyabet, gut ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı olanlar, diyetlerine dikkat etmezlerse önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabilecekleri uyarısında bulundu.

İç Hastalıkları ve Hematoloji uzmanı Doç. Dr. Muzaffer Keklik, Kurban bayramı öncesi vatandaşları sağlıklı beslenme konusunda uyararak, dikkat edilmesi gereken noktaları açıkladı. Bayramda et tüketirken çok dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Doç Dr. Keklik “Diyabet, gut ve hipertansiyon gibi kronik hastalığı olanlar, diyetlerine dikkat etmezlerse önemli sağlık sorunlarıyla karşılaşabilirler. Kan şekeri ve tansiyon yükselebilir,  gut hastalarında ürik asit yükselmesi sonucu ayak parmaklarında şiddetli ağrı ve kızarıklık şikâyeti tekrarlayabilir. Keza, kolesterol yüksekliği olanlarda kan yağları olumsuz etkilenebilir. Kurban bayramının sıcak günlere denk gelmesini de sayarsak, kalp hastalığı olanlarda bir anda fazla miktarda ete yüklenilmesi, akut koroner sendroma kadar giden tablolara yol açabilir. Ülser, gastrit gibi mide şikâyeti olanlarda da kurban eti yeteri kadar bekletilmeden pişirilirse sert kalır ve hazımsızlık sorunlarına yol açabilir. Özellikle mide rahatsızlığı olan kişiler, kurban etini 24 saat beklettikten sonra pişirmelidir” değerlendirmesinde bulundu.

Doç. Dr. Keklik, bayramda beslenme önerileri ile ilgili olarak da şunları kaydetti. “Bayramda tansiyonu, kolesterolü ve kan şekerini yükseltmemek için güne hafif bir kahvaltıyla başlanmalı, bir öğünde aşırı miktarda yemekten kaçınılmalı, az ve sık sık beslenilmelidir. Diyabet hastaları bayram şekeri, çikolata ve tatlılardan uzak durmalı, tatlı tercih edeceklerse sütlü tatlıları seçmelidir. Çalışmalar, sağlıksız şekilde pişirilmiş kırmızı et tüketen bireylerde barsak ve mide kanserine yakalanma riskinin yüksek olduğunu göstermiştir. Etin ateşe yakın olarak pişirilmesi hem kanserojen öğelerin oluşumuna neden olur, hem de B1, B12, folik asit gibi vitaminlerin kaybına yol açar. Izgara yapılacaksa, etlerin kömürleşmemesine dikkat edilmeli, yavaş ve düşük ısıda pişirilmelidir.  Etler kavrularak veya kızartarak pişirilmemeli, kuyruk yağı, tereyağ gibi doymuş yağlar kullanılmamalıdır. Haşlama ve fırında pişirme daha sağlıklıdır.  Yüksek kolesterolü ve kalp-damar hastalığı olan kişilerin sakatat tüketiminden kaçınmaları gerekir. Kurban bayramı boyunca yoğun et tüketiminin sebep olacağı toksin etkisini azaltmak için bol miktarda meyve-sebze tüketilmeli, yeterince su içilmesi ihmal edilmemelidir”.


Haber Kaynak : KAYSERİ HABER HABER MERKEZİ