DOÇ. DR. DURU:“HER İSTEYEN LAZERLİ GÖZ AMELİYATI OLAMAZ”

DOÇ. DR. DURU:“HER İSTEYEN LAZERLİ GÖZ AMELİYATI OLAMAZ”

Yaklaşık iki ay evvel ilimiz sakinlerine sağlık hizmeti vermeye başlayan  İdeal Göz, Estetik ve Diş Kliniği hekimlerinden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Necati Duru isteyen herkesin lazerli göz ameliyatı olamayacağını vurgulayıp “Ameliyat öncesinde hastanın kornea kalınlığı,  göz arkasındaki bulguları, göz tansiyonu kontrol edip, kornea haritasına baktıktan sonra ameliyata karar veriyoruz” değerlendirmesinde  bulundu.

İdeal Göz, Estetik ve Diş Kliniği hekimlerinden Göz Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Necati Duru vatandaşları arasında isteyen herkesin lazerli göz ameliyatı olarak göz kusurlarından kurtulacağı gibi yanlış bir kanının hakim olduğuna dikkat çekip ameliyat kararı verilmeden önce bir dizi tetkikler olduğunu hatırlatarak şöyle konuştu “Ameliyat öncesinde hastanın kornea kalınlığı,  göz arkasındaki bulguları, göz tansiyonu kontrol edip, kornea haritasına bakıp test ettikten sonra eğer kişi lazere uygun ise ameliyata karar veriyoruz”                          

Doç.Dr. Duru sözlerinin devamında halk arasında gözlük derecesini düşüme olarak bilinen ameliyatın eskiden bıçak ile yapıldığını hatırlatıp, günümüzde bu ameliyatın daha güvenli olan ve 3. nesil teknoloji denilen  smile lazer yöntemi ile gerçekleştirildiğini belirterek şu bilgileri paylaştı “Bu cihazla biz göz kapakçığı kaldırılmadan  işlem yaptığımız için, diğer eski yöntemlerde olduğu gibi gözde görülen kuruluk gibi etkileri hastamız yaşamıyor . Bu çok pahalı bir cihaz, ülkemizde yalnızca 6-7 klinikte bulunuyor. Gözün en çok korunduğu , kuruluk  riskinin en az olduğu yöntem smile yöntemidir. Hastamızın ameliyat için bu kapıdan girip- çıktığı süre 15 dk yı geçmiyor.  7- 8 dakikalık gibi kısa bir sürede biz bu işlemi bitiriyoruz . Hasta isterse  ertesi gün işine gidebiliyor. Göz rahatsızlığı olan, gözlük kullanan vatandaşlar gönül rahatlığıyla smile lazer işlemini tercih edebilir.  Ben kendim de bu yöntemi tercih ettim.”                                   



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı