DİYETİSYEN UZMANI FATMA İLHAN UÇAN:

DİYETİSYEN UZMANI FATMA İLHAN UÇAN:

?İFTAR´DA VE SAHUR´DA YOĞURT İLE AYRANI TERCİH EDİN?

Ramazan ayına sayılı günler kala Acıbadem Kayseri Hastanesi Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatma İlhan Uçan´ın kapsını çalan haber ekibimiz Ramazan ayı süresince hangi gıdalar tüketip, hangi besinlerden uzak durmamız gerekir? sorusuna cevap aradı. Diyetisyen Uçan iftarda ve sahur da su tüketimine çok dikkat gösterilmesi gerektiğinin altını çizerek ?İftarda da, sahur da da yoğurt ve ayrandan vazgeçmeyelim. Salamura gıdalar ve kızartmalardan uzak duralım? tavsiyesinde bulundu?

Acıbadem Hastaneleri Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Fatma İlhan Uçan haber ekibimze yaptığı değerlendirmede ramazan ayında en önemli öğünün sahur olduğunu vurgulayarak, sahur yapmadan oruç tutmanın vücudu zorlayarak gün boyu açlık hissi oluşacağının altını çizerek şunları kaydetti? ? Sahur beslenmesinde en dikkat etmemiz gereken şeyler salamura, aşırı yağlı yiyecekler ve kızartmalardan uzak durmamız gerekiyor. Haşlanmış yumurta, kepekli, tahıllı ekmeklerle, tuzsuz peynir ve zeytinler tercih edilebilir. Yine ceviz, çiğ badem gibi yiyecekler tokluk süremizi uzatsın diye tercih edilebilir. Sahurda yoğurt ve ayran sıvı alınımı açısından tercih edilebilir. Karpuz tüketilebilir, oldukça su miktarı yüksek bir meyve?

Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Uçan sözlerinin devamında iftarda tüketilmesi gereken gıdalar ve dikkat edilmesi gerek hususlara ilişkin yaptığı değerlendirmede bir bardak su ve yanında bir tane hurmayla iftarın açıldıktan sonra önce bir kase çorba, yanında salata yedikten sonra 10 dakika kadar bekleme süresi konulması gerektiğini belirterek ?Buradaki amaç normal beslenmedeki ara öğün kuralını iftarda da uygulamak. Daha sonrasında bir tabak ana yemek. Burada da en önemlisi ana yemeklerde de hamur işlerinden ve kızartmalardan mümkün olduğunca uzak kalmalıyız. İftardan sonra uyku saatine göre belki bir ara öğünde eklenebilir meyve şeklinde. Ramazan ayının yaz aylarına denk gelmesi ve havaların çok sıcak olmasıyla birlikte su tüketimini de unutmamak, ihmal etmemek çok önemlidir. Gün içerisindeki baş ağrıları ve yorgunlukların daha da şiddetlenmemesi için su tüketimi çok önemlidir. İftardan sonra her saat için ikişer bardak su tüketimini özellikle öneririm. ? şeklinde konuştu?

HABER : C.ÜSTEN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı