DİYETİSYEN DUYGU DENİZ UYARDI

DİYETİSYEN DUYGU DENİZ UYARDI

BAYRAM SÜRESİNCE BESLENMENİZE DİKKAT EDİN

Bayram sürecinde ve daha sonra nasıl beslenmemiz gerektiği konusunda haber ekibimiz aracılığı ile ilimiz kamuoyuna tavsiyelerde bulunan Diyetisyen Duygu Deniz yaptığı değerlendirmede ?Ramazan ayı boyunca yavaşlayan metabolizmanızı hızlandırmanın yolu bayramda yediklerinizden geçer. O nedenle bayram sürecinde ve sonrasında beslenmemize özen göstermeli, aşırı şekerli ve yağlı gıdalardan uzak durmalıyız? ifadesini kullandı?
Diyetisyen Duygu Deniz ramazan sürecinde günde iki öğün yemek yemeye alışan bünyenin ramazan sonrası normal ritmine kavuşabilmesi için belenmemize dikkat etmemiz gerektiğine vurgu yaparak ?Ramazan ayında genellikle iftar, sahur ve ara öğünler olmak üzere 2 ya 3 kez yemek yenilmektedir. Ramazan sonrasında ise az ve sık yemek yemeye özen gösterilmeli, metabolizma Ramazan öncesindeki normal durumuna getirilmelidir. Ramazan Bayramı, beslenme açısından bir adaptasyon süreci olarak değerlendirilmelidir. Ayrıca bayramda aşırı yemek, vücuttaki yağ oranını arttırır, ciddi sağlık problemlerine yol açar. Unutulmamalıdır ki, insanların önemli bir kısmı Ramazan´da kaybettikleri kiloyu bayram sonrasında alabilmektedir.? İfadesini kullandı?
?Diyetisyen Duygu Deniz bayram sürecinde ve bayramın ilk gününden itibaren bitki çaylarından destek alınabileceğini vurgulayarak günde 2 - 3 fincan yeşil çay, beyaz çay ve çeşitli etkileri birlikte sunan fonksiyonel çayların yavaşlayan metabolizmayı hızlandıracağını belirterek ?Düzenli ve sağlıklı bir bayram geçirmek için günlük ihtiyacımız olan enerjiyi, besin öğelerini, vitamin ve mineralleri düzenli bir şekilde almalı ve bunun yanında fiziksel aktivite ile vücudumuzu dinç tutmalıyız? diyor ve bayramda beslenme tüyoları veriyor. ?Geleneksel olarak bayram kahvaltısı ile başlayan bu günlerde tüm aile bir arada olduğu için sofralar her zamankinden daha çeşitli besinler içerir. Aile büyüklerinin hazırladığı börekleri, el yapımı tatlıları ve özel pişen yemekleri reddetmek bazen ev sahibine karşı saygısızlık gibi de algılanmaktadır. Bayramın coşkusuyla her yemekten fazla miktarlarda yemek yerine küçük tadımlıklar tüketmek daha kontrollü olmamızı sağlar. İnsan vücudunun günlük ihtiyacı olan enerji, besin öğeleri, vitamin ve mineraller her gün yeterli ve dengeli bir şekilde alınmalıdır. Neyi, ne kadar, nasıl, ne zaman tükettiğiniz yeterli ve dengeli beslenmenin anahtar rolünü oynar. Özel günlerde ?Geleneksel yemeklerden vazgeçin, hiç şekerli besin yemeyin!!!? yaklaşımı uygulanabilir olamayacağından, miktar kontrolünü sağlamak beslenmede atılacak en iyi adımdır?
Diyetisyen Deniz ayrıca su tüketimimize de dikkat etmemiz gerektiğini hatırlatarak ?Ramazan boyunca azalmış olan su tüketimimizi 2- 2,5 litreye ulaştırmak daha kolay olacaktır. İçine koyacağınız tarçın çubukları ise kan şekerinizi dengede tutarak bir sonraki öğünde fazla miktarda tüketim yapmanızı engeller? ifadesini kullandı?
HABER: EMRE KİPMAN



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı