DİYARBAKIR ANNELERİ’NE KAYSERİ’DEN BİR DESTEK DAHA GELDİ

DİYARBAKIR ANNELERİ’NE KAYSERİ’DEN BİR DESTEK DAHA GELDİ

KAYSERİLİ ANNELER, DİYARBAKIR ANNELERİNİN YANINDA

Gönüllü Kültür Kuruluşlarına üye Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri Erciyes Kadın Platformu üyesi anneler öncülüğünde gerçekleştirdikleri basın açıklaması  ile Diyarbakır’da bir yıldır evlat nöbeti tutan annelere destek verdiler.

1 yıldır HDP Diyarbakır İl Başkanlığı önünde evlat nöbeti tutan ve nöbet başında bir yılı  geride bırakan ‘Diyarbakır Anneleri’ne Kayseri’den bir destek daha  geldi. Gönüllü Kültür Kuruluşlarına üye Sivil Toplum Kuruluşu temsilcileri Erciyes Kadın Platformu üyesi anneler öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda bir araya gerek evlat hasreti ile yanıp kavuşan annelere destek verdiler.

Erciyes Kadın Platformu Başkanı Necla Ceren yaptığı değerlendirmede  “Yürekleri evlat hasretiyle yanan, evlatlarına kavuşmak için yaz kış, kar yağmur, soğuk sıcak demeden Diyarbakır HDP il binası önünde oturma eylemi yapan annelerin eyleminin üzerinden koca bir yıl geçti. Yıllar önce gençliğinin baharında körpe birer fidan iken kız erkek demeden HDP il ve ilçe binalarında kandırılmanın ardından dağlardaki PKK kamplarına gönderilen Anadolu gençlerinin anneleri, Hacire annenin başlattığı eylemi bin bir umutla devam ettiriyorlar. Ülkemizin birçok bölgesinden ve yurt dışından gelerek eyleme katılan yüreği yanık annelerin eylemleri sonucu bugüne kadar 16 gencimiz güvenlik güçlerine teslim olarak annelerine, ailelerine kavuştular. Evlatlarına kavuşan anne ve ailelerine göz aydınlığı diliyoruz. Bugünlerde Diyarbakır'da ilk olarak eylemi başlatarak oğlu Mehmet’i PKK'nın elinden kurtaran Hacire annenin PKK'dan kurtararak düğününü yapıp evlendirdiği oğlu Mehmet'in bir erkek evladı dünyaya geldi. Hacire anne ve Mehmet'i tebrik ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Ceren sözlerinin sonunda  “Diyarbakır annelerinin eyleminden cesaret alan, HDP teşkilatlarında kandırılarak dağa kaçırılan gençlerimizden üç yüzden fazlası da ikna edilerek güvenlik güçlerine teslim oldular. Ailelerine kavuşan gençlere ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları, Mazlum-Der Kayseri Şubesi ve Erciyes Kadın Platformu olarak bizimde bizzat Diyarbakır’a giderek ve Kayseri’deki eylemlerimizle desteklediğimiz evlatlarına kavuşma eyleminin üzerinden bir yıl geçen Diyarbakır annelerini saygıyla selamlıyoruz, torununa kavuşan Hacire anne ve evlatlarına kavuşan annelere göz aydınlığı diliyoruz. Evlatlarına kavuşmak için eyleme devam eden cefakar annelere de selam ve hürmetlerimizi iletiyoruz. Annelerin evlatlarına kavuşması ve dağlarda kandırılmış bir tek vatan evladı kalmaması için tüm yetkilileri sonuç alıcı sıkı tedbirleri almaya ve uygulamaya davet ediyoruz” şeklinde  konuştu.

Öte yandan  Vatan Partisi Kayseri İl Teşkilatı Kadın Kolları Üyeleri ve Cumhuriyet Kadınları Derneği üyeleri de gerçekleştirdikleri  basın açıklaması ile Diyarbakır Anneleri’ne destek veren diğer kurumlar oldular. Cumhuriyet Kadınları Kocasinan Şubesi Başkanı Tülin Karakaş evlat özlemi çeken annelere hitaben yaptığı konuşmada “Sizler milletimizin kahramanlarısınız” ifadesini kullanarak şunları kaydetti.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"