DİYARBAKIR ANNELERİ’NE

DİYARBAKIR ANNELERİ’NE

KAYSERİ’DEN ‘OTURMA EYLEMLİ’ DESTEK

Çocukları dağa kaçırılan ‘Diyarbakır Anneleri’nin HDP il binası önünde başlattığı oturma eylemi 110 gündür devam ederken, Kayseri'deki anneler de bu haykırışa destek verdi. MAZLUMDER Kayseri Şube Başkanılığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilen destek eyleminde konuşan Rabia Öcalan “Gelin hep beraber bu cesur annelerin sesine kulak verelim, onların yürekten gelen feryadına ortak olalım” ifadesini kullandı.

İnsan Hakları ve Mazlumlar İçin Dayanışma Derneği – MAZLUMDER Kayseri Şubesi ve Kayseri Gönüllü Kültür Kuruluşları tarafından Bürüngüz Camisi yanında gerçekleştirilen etkinliğe dernek yöneticileri ve kadın üyeler katıldı.

Ellerinde "Anneler direniyor", "Burada bekliyoruz, tıpkı Hacer ana gibi", "Çocuklarımızın yeri terör batağı değil, okul sırlarıdır" ve "HDP gençlerimizi geri ver" yazılı döviz taşıyan grup, alkışlı protestoda bulundu.

Grup adına konuşan Rabia Öcalan dağa kaçırılan çocuklar için Kayseri'de oturma eylemi yaptıklarını belirtip “Yeter artık toprağın altı genç doldu. Gelin hep beraber bu cesur annelerin sesine kulak verelim, onların yürekten gelen feryadına ortak olalım. Bugün Diyarbakır’dan yükselen annelerin sesi Kandil’i korkutmuştur. Kandil’e destek veren herkesi şaşırtmıştır. Gün bugündür. Bizde Kayserili anneler olarak Diyarbakır Annelerini yürekten madden ve manen destekliyoruz. Bu zulüm bitene kadar da onların yanında omuz omuza mücadele vereceğiz” şeklinde konuştu.

Oturma eylemi, yaklaşık 1 saat sürdü.



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti