DİYANET - SEN ÖNEMLİ BİR KONUN ALTINI ÇİZDİ

DİYANET - SEN  ÖNEMLİ BİR KONUN ALTINI ÇİZDİ

`Camiler ve Din Görevlileri Haftası` tüm yurtta farklı etkinliklerle kutlanıyor... Bu kapsamda ilimizde yürütülen etkinlikler kapsamında bir basın toplantısı düzenleyen Diyanet-Sen Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Mikail Yıldız yaptığı değ

Diyanet - Sen şubesinde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan Diyanet - Sen Mali İşlerden Sorumlu Şube Başkan Yardımcısı Mikail Yıldız, “1 - 7 Ekim tarihleri arası ‘Camiler ve Din görevlileri Haftası’ olarak kutlandığını ve bu seneki konununda ‘Cami, Kadın ve Aile’ olarak belirlendiğini söyledi.

                Yıldız, "İslam dinin kadınlara tanıdığı kolaylıklar, kuranda hadislerde kadınların yeri ve saygınlığı Hz. Peygamberin kadın ve aileye bakışı gibi konularda toplumda farkındalık oluşturmayı amaçlamaktadır. Dedi.

                Yıldız sözlerini şöyle sürdürdü. Bununla birlikte camilerin dini, sosyal hayatımızdaki yeri ve önemi anlatılarak cami merkezli bir hayat anlayışına kapı aralayacaktır. Ayrıca ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftası’ vesilesiyle camilerde kadınlara ait mekanların iyileştirilmesi, aile

                Camilerin sosyal hayattaki yerine de vurgu yapan Yıldız, “Kelime manası olarak toplanma yeri demektir. Din, tarih, gelenek, ede, saygı, sevgi ve kardeşliği öğrendiğimiz camiler aynı zamanda ibadet, bilgi, birlik ve kardeşlik mekanlarıdır. Camiler sosyal, toplumsal hayatımızı ve yaşamımızı yönlendiren kutsal mekanlardır." şeklinde konuştu.

                 Camiler sinimizin öğretildiği, yardıma muhtaçların yardıma koşulduğu, aynı zamanda milli birlik ve bütünlüğümüzün de teminatıdır. Bu vesile ile ‘Camiler ve Din Görevlileri Haftasının’ insanımız, toplumumuz ve din hizmeti veren görevliler için hayırlara vesile olmasını niyaz eder, camilerimizin eksiklerinin, din görevlilerimizinsorunlarının giderilmesine vesile olacak adımların atılmasına zemin hazırlayacağına bütün kalbimizle inanıyoruz” Diye konuştu.



‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”