DİYANET ? SEN VE MAZLUM-DER

DİYANET ? SEN VE MAZLUM-DER

AÇIĞA ALINAN İMAM´A ARKA ÇIKTILAR?

Diyanet ?Sen ve Mazlum ?Der açığa alınan imama arka çıktılar? Pınarbaşı ilçesi Kurttepe mahallesindeki camide görevli imam Zafer Gevrek´in hayatını kaybeden bir mahalle sakinin cenaze namazını kıldırmadığı iddiası ile görevden alınmasına Diyanet ?Sen Kayseri Şubesi Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu basın toplantısı tertipleyerek, Mazlum ? Der Şube Başkanı Ahmet Taş´da yazılı açıklama yaparak tepki gösterdiler?
.Diyanet-Sen Kayseri Şube Başkanı İrfan Kaşıkçıoğlu, şube binasında yaptığı açıklamada, 16 Haziran´da meydana geldiği öne sürülen olaya ilişkin Diyanet-Sen Kayseri Şubesi üyesi olan imam Zafer Gevrek ile görüştüklerini ; cenaze namazı kılınmadığı iddia edilen kişinin köyde bir mecliste Hz. Peygamber´e küfür ve hakaret ettiğini öğrendiklerini belirten Kaşıkçıoğlu, "Üyemiz Zafer Gevrek olayın olduğu mecliste adı anılan şahsa yanlış yaptığını, peygambere hakaret etmenin doğru olmayacağını anlatmasına rağmen, Durmuş Çavuş´un küfründe ısrar etmesi üzerine adı anılan mecliste üyemiz ´bu vatandaş vefat ederse küfrüne ısrarla devam etmesinden dolayı cenazesini´ kaldıramayacağını belirtmiştir." diye konuştu.
Hiç bir müşrikin dahi peygamberi o şekilde suçlamadığını savunan Kaşıkçıoğlu, "Allah´a, peygamberlerine ve İslamın kutsal değerlerine küfür ve hakaret etmenin kişiyi dinden çıkaracağının bilincinde olan üyemiz daha önce vermiş olduğu sözden dolayı haklı olarak adı anılan şahsın cenaze namazını kıldırmamıştır." Diye konuştu?
Kaşıkçıoğlu sözlerinin devamında İmam Zafer Gevrek´in ramazan ayı öncesi girdiği nakil sınavını kazanarak bir başka ilçeye naklen ataması yapılmış olmasına rağmen ilçe müftüsünün "İşgüzarlığı" neticesi muvafakatının verilmeyerek, ramazandan sonraya bırakıldığını hatırlatıp "Bu süreçte başta din görevlisine zulmeden bir şefin diyanet camiasında çalışması bizim için büyük bir talihsizliktir. İlçe müftülük şefinin zulmüne seyirci kalan adeta gölge müftülük yapmasına fırsat veren, bu konuyla alakalı bir vatandaşı din görevlisine tercih edip alelacele il müftülüğüne dahi bilgi vermeden yetkisi olmadığı halde görevlimizi görevden aldığını medyada beyan eden ilçe müftüsünü kınıyoruz" şeklinde konuştu ?
İmam Zafer Gevrek´e destek veren bir diğer isim ise Mazlum - Der Kayseri Şubesi Başkanı Ahmet Taş oldu ? Taş yaptığı yazılı açıklma ile İmam Gevrek2in görevden alınmasını kınarken şunları kaydetti?. ?Kayseri´nin Pınarbaşı İlçesinin Kurttepe Köyünde 58 yaşında vefat eden, halk arasında komünist çavuş olarak bilinen vatandaşın cenaze namazının inancının İslam´a uymadığı gerekçesiyle kıldırılmadığı, bunun sonunda Kayseri Valisinin talimatı ile Pınarbaşı Müftülüğü tarafından ilgili imamın açığa alındığına dair haberler kamuoyuna yansıdı.
İnsanların komünistlik dahil beşeri ve ilahi her türlü inancı kabul etme hürriyeti vardır. Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı olarak görev yapan imamlarda İslam dininin esaslarını topluma ulaştırmakla görevli devlet memurlarıdır. Müslüman olmadığını söyleyen, ilan eden İslam´ın kutsalları olan Kur´an-ı Kerime ve onun peygamberi Hz. Muhammed´e inanmayan insanlara ve onların cenazelerine Müslüman muamelesi yapmak imamlar dahil hiç kimsenin sorumluluğunda değildir. Bu durum diğer din adamları (Papaz ve hahamlar) içinde geçerlidir.
Bahsedilen köy imamının komünist çavuş olarak bilinen ilgili şahsın eğer bu dine mensup olduğunu ilan etmiş ise cenazesinin İslami usullere göre defnedilmesi imamın görevleri arasında değildir. Bu sebeple de ilgili imamın hakkında soruşturma yapılmadan görevden alınması büyük bir hukuk ihlali olup hukuk devleti anlayışının hiçe sayılmasıdır.
MAZLUMDER Kayseri Şubesi olarak! İnsanlara öldüklerinde sağ iken hangi dine mensup iseler o dinin esaslarına göre cenaze merasimi yapılmasının bir hukuk ve insanlık sorumluluğu olduğunu hatırlatıyor ilgili imam hakkında alelacele hukuk dışı olarak alınan ve uygulanan kararın bir an önce kaldırılarak kamuoyunda kaybettirilen itibarının iade edilmesini ilgililerden bekliyoruz.?
HABER: C.ÜSTEN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor