DİYANET HAREKETE GEÇTİ

DİYANET HAREKETE GEÇTİ

CAMİLERDEKİ AVİZELER YENİLENECEK?

İlimizde yaşanan avize kazasının ardından harekete geçen Diyanet İşleri Başkanlığı yurt genelindeki camilerin avizelerinin montajlarının deprem dahil her türlü sarsıntıya dayanıklı olup olmadıklarını kontrol edip gerekli görülenleri yeniden monte edecek?
İlimizdeki bir camide cemaatin üzerine avize düşmesinin ardından harekete geçen Diyanet İşleri Başkanlığı yurt genelinde ibadete açık olan camilerin avizelerinin montajını ve eskiyen avizelerin yenilenmesi için çalışma başlattı?
Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığından konuya dair yapılan değerlendirmede ?Kayseri´de 26 Ağustos´ta camideki avizenin cemaatin üzerine düşmesi sonucu yaralananların olduğunu anımsatarak, "Bu olay oldukça üzücü bir olaydı. Özellikle camide böyle bir şeyin yaşanması bizleri çok üzmüştür. Camiye yeni takılan bir avizenin düşmesi sonucu olayın meydana gelmesi, ortada bir montaj hatasının olduğunu gösterir. Bu olay hiçbir şekilde üstü örtülecek bir durum değildir. Mutlaka üzerine gidilmesi gereken bir durumdur. Biz bu olayla ilgili incelemelerimizi başlattık. Ayrıntılı bir şekilde tahkikat yapılıyor.? İfadesi kullanıldı?
Açıklamanın devamında "Kayseri´de yaşanan olay ders alınması gereken bir durumdur. Bu noktada gerekli önlemlerin alınması için çalışma başlattık. Mevcut yapıların mutlaka elden geçirilmesi gerekiyor. Tüm camilerimizde kapsamlı çalışmalara başlandı. Avizeler depreme dayanıklı mı ya da sağlam montaj edilmiş mi, bu yönde çalışmalar yapılmaktadır. İnşallah 2016 yılı içerisinde bu çalışma bitmiş olacak. Bu çalışmaların içerisinde avizelerin kontrolü de yer alıyor. Camilerde avizelerin mimari yönde önemli bir yeri var. Sadece aydınlatma değil, bunun ötesinde sembolik bir değeri var. Bu nedenle avizeler camilere göre yapısal olarak büyük olabiliyor. Dolayısıyla daha güvenli şekilde bunun yapılması gerektiğine inanıyoruz. Özellikle toplu ibadet yapılan yerlerde daha dikkat edilmesi gerekiyor. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak da bu elim hadiseden üzerine düşen dersi alarak bundan sonra benzer olayların yaşanmaması için elinden gelen tedbirleri alacaktır? denildi?



Sosyal medya fenomeni toprağa verildi

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti