DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ KUTLANDI

DİŞ HEKİMLERİ GÜNÜ KUTLANDI

 ‘22 Kasım Diş Hekimleri Günü’ vesilesi ile  Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde gerçekleştirilen törende konuşan İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli “Diş hekimlerimiz sayesinde sahada etkili ve kaliteli çalışmalar yaparak pandemiyi yönetmeyi başardık” ifadesini kullanarak şükranlarını sundu.

22 Kasım Diş Hekimleri Günü’ vesilesi ile  Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi’nde gerçekleştirilen törenle kutlandı.  Kutlama programına, İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Ali Ramazan Benli, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op. Dr. Halit Baykan, Sağlık Hizmetleri Başkanı Doç. Dr. Serhat Koyuncu, Diş Hastanesi Başhekimi Dt. Kazım Coşkun, hastane idarecileri, diş hekimleri ve sağlık çalışanları katıldı.                                                                                

Konuşmasına pandemi sürecinde sahada hizmet veren diş hekimlerine teşekkür ederek başlayan İl Sağlık Müdürü Benli “Pandemi süresince sahada ve filyasyonda en büyük destekçilerimiz siz diş hekimlerimiz oldu. Diş hekimlerimiz sayesinde sahada etkili ve kaliteli çalışmalar yaparak pandemiyi yönetmeyi başardık” dedi  ve ekledi “Bu vesile ile tüm diş hekimlerimize teşekkür ediyorum. İnşallah pandeminin bittiği günleri de en kısa sürede görmek nasip olur” dedi. Ağız ve diş sağlığının önemine de değinen İl Sağlık Müdürümüz Benli; “Ağız ve diş sağlığı bilindiği gibi vücudumuzda çok önemli bir sağlık alanını oluşturuyor. Bu yüzden ağız ve diş sağlığı hem kendi sağlığımız hem de toplum sağlığı için önemli. Bulaşıcı hastalıkların birçoğu ağız ve diş sağlığı yoluyla bulaşabilmektedir. Özellikle ilkokullarda koruyucu hekimlik bazında olaya baktığımızda, çocuklarımıza diş fırçalama alışkanlığını kazandırmak adına çalışmalar yapıyoruz. Diğer taraftan dinimizde de ağız ve diş sağlığına çok büyük önem verilmektedir. Peygamber efendimizin de bu konuda 'Ümmetime veya insanlara zor gelmeyeceğini bilseydim, onlara her namaz vaktinde misvakla dişlerini temizlemelerini önerirdim' şeklinde hadis-i vardır”       

Sözlerinin sonunda Turkovac için çağrı yapan İl Müdürü Benli şunları kaydetti.  “Bilindiği gibi şehrimizin gururu Erciyes Üniversitemizin yapmış olduğu Turkovac aşımızın gönüllü çalışmaları devam ediyor. Özellikle Organize Sanayi Bölgesinde çalışan gençlerimizi ve öğrencilerimizi Şehir Hastanemiz ve Erciyes Üniversitesine kurulan Turkovac aşı merkezlerine davet ediyorum”                                                                                 

 

 

 


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ