DİŞ HEKİMLER GÜNÜ´NDE

DİŞ HEKİMLER GÜNÜ´NDE

AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI´NIN ÖNEMİNE VURGU YAPILDI?

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası başladı?   2017 etkinlik programı kapsamında, Cumhuriyet  Meydanı´nın da ki  Atatürk anıtı önünde  bir araya gelen  diş hekimleri  Ata´ya bağlılıklarını sunup  ağız ve diş sağlığının önemine  dikkat çeken mesajlar verdiler?

Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası başladı? Haftanın ?Diş Hekimler Günü´ olarak değerlendirilen  ilk gününde  gerçekleştirilen  türlü etkinliklerle  ?Ağız ve Diş Sağlığı´nın önemine dikkat çekilirken kutlamalar  Cumhuriyet  Meydanı´nın da ki  Atatürk anıtına çelenk sunulup, diş hekimlerinin  ATA´ya bağlılıklarını sunmaları  ile start  verdi?

Kutlamalara  Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Hacılar Belediye Başkanı Dr. Doğan Ekici,  Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, Kayseri Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Tamer Şenel ve odaya bağlı diş hekimleri katıldı.

Kayseri Nimet Bayraktar Ağız ve Diş Sağlığı Hastanesi Başhekimi Tamer Şenel  çelenk sunumun ardından gerçekleştirdiği değerlendirmede   artan diş hastalıklarının diğer hastalıklara da kapı araladığını vurgulayıp,  Ağız ve Diş Hastalıkları´nın  dünyanın hemen tüm bölgelerinde en sık görülen sağlık sorunları arasında yer aldığını belirterek  ?Yaşam kalitesi açısından önemli kayıplara yol açan ağız diş hastalıklarının; şeker hastalığı, kalp-damar hastalıkları, büyüme-gelişme geriliği, erken doğum gibi birçok sağlık sorununun gelişmesinde rol oynadığını gösteren kanıtların sayısı her geçen gün artmaktadır? değerlendirmesinde bulundu?

Diş Hekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş ise, ağız ve diş hastalıklarının birçok hastalığın gelişmesinde rol oynadığını ifade ederek, tedavideki gecikmenin genel sağlığın bozulmasına ve sağlığa ayrılan bütçenin artmasına neden olduğunun altını  çizdi?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı