DİKKAT OKYANUS VAR!

DİKKAT OKYANUS VAR!

Kaldırımlar rengarenk dekor ve manzaralara büründürülecek

Büyükşehir Belediyesi'nin davetlisi olarak Kayseri'ye gelen ve sokaklara çizdiği üç boyutlu resimlerle adından söz ettiren sokak ressamı Sadık İşbilen, Kayseri'ye okyanus getirdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki de ressam İşbilen'i ziyaret ederek çalışması hakkında bilgiler aldı.  

   Raylı sistemin Büyükşehir Belediyesi durağı önündeki alanda çalışmalara başlayan sokak ressamı Sadık İşbilen, kaldırıma üç boyutlu okyanus resmi çizerek farklı bir şehir dekoruna imza attı.

    Resimlerinde akrilik boya ve yağlıboya kullanan İşbilen, Türkiye'nin farklı illerinde de benzer çalışmalar yürüttüğünü ancak ilk defa bir belediyenin davetlisi olarak çalışmalarını gösterme fırsatı bulduğunu söyledi.

    İşbilen, "Daha önce gittiğim illerde belediyelerden bir destek görmemiştim. Kayseri'de görmüş olduğum manzara beni oldukça mutlu etti. Öyle anlaşılıyorki Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, sanata ve sanatçıya büyük önem veriyor" ifadelerini kullandı.

    Çalışma yaptığı alanın sokak resmi açısından oldukça uygun olduğunu kaydeden İşbilen, Kayseri'yi çok beğendiğini de sözlerine ekledi.

     Başkan Özhaseki de şehirdeki alt ve üstyapı yatırımlarının tamamlanmasıyla  birlikte dekoratif süslemelere ve keyifli projelere sıra geldiğini ifade ederek, "Şehrimizin kaldırımlarını değişik dekorlarlar, manzaralarla süsleyeceğiz. Bugün burada çok farklı bir çalışmaya imza atıyoruz. Üç boyutlu bir okyanus çiziyor sanatçı arkadaşımız. Sanki kaldırımda yürürken suya düşecekmişiniz gibi oluyor" dedi.

    Üç boyutlu okyanus resmine büyük ilgi gösteren Kayserili vatandaşlar ise yürütülen çalışmayı dikkatle izledi ve bol bol fotoğraf çektirdi.



Talas’ta bu pazar ‘Maharetli Eller’in günü

Çocuk Kitap Fuarı Ve Şenliği’nde çocuklara özel konser

Talas Musiki Cemiyeti’nde bağlama kursu

Merkez Halk Kütüphanesi 7/24 Kütüphane oldu

Talas'ta hafta sonu ramazan dolu dolu

Artık Çekilmez Oldun Yarışması, 9'uncu kez Erciyes'te start alıyor

'Türkiye Yüzyılı Marşı'nın Bestekarı Arzen Kayserililerle buluştu

Yarım asırlık güğümün sırrı

Büyükşehir'den "çocuklara özel" tiyatro

Talas'ta Yücel Arzen Heyecanı

Türk Sanat Müziği Kent Korosu konseri

Talas'ta Yücel Arzen konseri

Bağcılık kültürü Germir'deki Bağ Müzesi'nde yeniden canlanacak

Talas'ta çocuklar tiyatro ile eğlendi

Talas'ta büyük usta Tevfik Soyata'dan musiki faslı

Talas'ta bu hafta 'Maharetli Eller' günü