DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR!

DİKKAT UZMANLAR UYARIYOR!

?YANLIŞ AYAKKABI SEÇİMİ AYAK SAĞLIĞINIZI OLUMSUZ ETKİLER?

Yanlış ayakkabı seçiminin ayak sağlığını olumsuz etkileyeceğini vurgulayan Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları ayak sağlığının sağlıklı bir bünye için çok önemli olduğunun altını kalın çizgilerle çizerek ?Özellikle şeker hastaları ayak sağlığına çok dikkat etmelidir. Buda ancak doğru ayakkabı seçimi ile mümkün olabilir? değerlendirmesinde bulunuyorlar?

Ortopedi ve Travmatoloji Uzmanları sağlıklı bir bünye için ayak sağlığının çok önemli olduğunu vurgulayıp, özellikle şeker hastalarının ayak sağlığına çok dikkat etmeleri gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizerek; bununda ancak doğru ayakkabı seçimi ile mümkün olabileceğini belirtiyorlar?

Özellikle yaz aylarında, bilhassa da sıcak günlerde kapalı, deri olmayan, hava almayan; sentetik malzemelerle yapılan ayakkabıların ayak sağlığı için ciddi risk oluşturduğu uyarısında bulunan uzmanlar ayakkabı seçimine yönelik olarak şu tavsiyelerde bulunuyorlar? ?Yaz aylarında, bilhassa da sıcak günlerde kapalı, deri olmayan, hava almayan; sentetik malzemelerle yapılan ayakkabılar maalesef terlemelere yol açmaktadır. Terleyen ayaklarda mantar enfeksiyonları gelişiyor, tırnaklarda, parmak aralarında bozukluklar ortaya çıkıyor. Onun için ayakkabı seçimi çok önemli. Alacağımız ayakkabıları havalandırmalı, sandalet tipinde ya da atkılı ayakkabı şeklinde tercih edebiliriz. Ayrıca sentetik ürünlerden yapılmayan, doğal deriden, köseleden yapılan ayakkabıların seçilmesi uygun olur. Bunun dışında şeker hastalarının ayak bakımları çok önemlidir. Şeker hastalarının mümkün olduğu kadar yumuşak derili, ayağını sıkıştırmayan, yaraya yol açmayan ayakkabılar kullanması gerekir. Şeker hastalarının ayaklarında yara açıldığı zaman kolay kolay kapanmamaktadır. Bu bakımdan ayakkabı tercihini ön plana çıkarıp, sağlıklı, düzgün, iyi ve kullanışlı ayakkabılar almaları gerekir. Onun dışında gençlerin sağlığına dikkat etmeyecek şekilde estetiğe önem veren bilhassa bayanlarda çok yüksek topuklu, sivri burunlu ayakkabılar kullandıklarını görüyoruz. Bunlarda zaman içerisinde parmaklarda eğiklik, kemik büyümeleri ortaya çıkmaktadır ki bunların tedavileri de ortaya çıktıktan sonra da zorlaşmaktadır. Bazen ilaç tedavileriyle düzeltmeye çalışıyoruz, ta ki düzeltemediğimiz vakalarda ameliyatlar yapıyoruz. Yani tercih edilen sağlığımızdır. Estetik ikinci planda gelir. Düğünde dernekte özel günlerde insanlar estetik şeyler kullanabilir ama günlük yaşamda ayakkabı tercihlerimizin çok önemli olması lazım. Dar sivri burunlu ayakkabılardan kaçınmamız lazım. Erkekler için de aynı şey geçerli. Bazı delikanlılar yüksek topuklu ve sivri burunlu ayakkabılar kullanıyorlar. Derileri çok sert. Bunlar zaman içerisinde ayaklarda nasırlara neden olmaktadır. Ağrı ortaya çıktığı için yürüme zorlaşmaktadır. Bunlarda bazen ilaç tedavisi bazen de ameliyata kadar giden tedaviler uygulanmakta. Ayak sağlığımızı koruyabilmemiz için önemli olan ayakkabı seçimidir. Ayağımızı sıkmayan, çok sivri burunlu olmayan ayakkabılar kullanılmalı, bayanlarda bilhassa boy uzatma maksadıyla kullanılan çok yüksek topuklu ayakkabılar tercih edilmemelidir. Bunlara dikkat edilirse ayak sağlığımız düzgün olur, günlük yaşantımız rahat olur, yaşantımız kaliteli ve konforlu olur. Aksi takdirde günlük yaşam ızdırap haline gelir. Bunlara dikkat edilmesi lazım.?



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı