`DEVLETTE YER YOK, ÖZELE SEVK` İDDİALARI

`DEVLETTE YER YOK, ÖZELE SEVK` İDDİALARI

KAYSERİ EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ YÖNETİCİSİ UZ. DR. CEM TURANOĞLU: - ``HEMODİYALİZ HASTALARININ HEP AYNI ÖZEL DİYALİZ MERKEZİ`NE SEVK EDİLDİĞİ İDDİALARI, SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜ, KAMU HASTANELERİ KURUMU GENEL SEKRETERLİĞİ VE ADLİ MERCİLERCE İNCELENDİ VE İD

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Cem Turanoğlu, ``Hemodiyaliz hastalarının hep aynı özel diyaliz merkezine sevk edildiği iddiaları, Sağlık Müdürlüğü, Kamu Hastaneleri Genel Sekreterliği ve adli mercilerce incelendi ve iddiaları kanıtlayacak somut delillere rastlanılmadı`` dedi.

Dr. Cem Turanoğlu, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi`nin Hemodiyaliz ünitesinde toplam olarak 34 hemodiyaliz cihazı bulunduğunu, misafir hastalarla birlikte aylık olarak 110 hastaya hizmet verildiğini bildirdi. Dr. Turanoğlu, ``Bunun dışında, 8 adet hemodiyaliz cihazı ile yoğun bakım servislerinde yatan hastalara da hizmet verilmektedir. Ayrıca 12 adet daha yeni hemodiyaliz cihazı siparişi verilmiş, fiziksel imkanlar elverdikçe kapasite artımırı gayreti içerisinde olunmuştur`` ifadelerini kullandı.

Hastanenin, bu alanda aynı role sahip diğer hastanelere göre çok daha fazla sayıda hastaya hizmet verdiğini ifade eden Dr. Turanoğlu, şunları kaydetti:

 ``Yerel bir gazetede Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi Nefroloji Bölümü`ne hemodiyaliz için başvuran hastaların, kapasite yetersizliği bahane gösterilerek hep aynı özel diyaliz merkezine gönderildiği iddialarına yer verilmişti. Bu haberden önce de konu ile ilgili Sağlık Bakanlığı İletişim Merkezi`ne (SABİM) yazılı şikayetlerde bulunulmuş, bunun üzerine gerek İl Sağlık Müdürlüğü gerek Genel Sekreterlik gerekse adli merciler tarafından idari ve adli incelemeler yapılmış, iddiaları kanıtlayacak somut delillere rastlanılmamıştır.

 Hastanemiz hemodiyaliz ünitesi yüzde 100 doluluk oranı ile hizmet vermekte olup özel diyaliz merkezleri arasındaki rekabetten kaynaklanan bu tartışmaların dışında kalmaya son derece önem göstermektedir.``



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”