DEVLET SiZLERLE OVUNC DUYUYOR

DEVLET SiZLERLE OVUNC DUYUYOR

İL ÖZEL İDARESIERCIYES KÜLTÜR MERKEZISALONU’NDA ŞEHIT AILELERIVE GAZILERE DEVLET ÖVÜNÇ MADALYA TÖRENIYAPILDI. TÖRENE, PROTOKOLÜN YANI SIRA ÇOK SAYIDA ŞEHIT AİLESİ VE GAZILER DE KATILDI. Törende konuşan Vali Mevlüt Bilici, devletin her türlü olumsu

 KAYSERI’DE 29 Ekim Cumhuriyet Bayra­mı nedeniyle Cumhuriyet Meydanı’nda çe­lenk sunma tören düzenlendi. Törene, Vali Mevlüt Bilici, Garnizon Komutanı Tümge­neral Ali Demiral, Büyükşehir Belediye Baş­kanı Mehmet Özhaseki, MHP Kayseri Millet­vekili Yusuf Halaçoğlu, kamu kurum ve ku­ruluşların temsilcileri, siyasi parti ile STK temsilcileri ile öğrenciler katıldı.

 

21 pare top atışının yapılmasının ardın­dan saygı duruşunda bulunulması ve İs­tiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan tö­rende, Atatürk anıtına çelenkler sunuldu. Kayseri’de Başbakanlık Genelgesinde yayın­lanan karar gereği Van’da yaşanan deprem dolayısıyla sadece çelenk koyma gerçekleş­tirildi.

 

İl Özel İdaresi Erciyes Kültür Merkezi Salonu’nda ise şehit aileleri ve gazilere dev­let övünç madalya töreni yapıldı. Törene, protokolün yanı sıra CHP Kayseri Milletve­kili Şevki Kulkuloğlu ile çok sayıda şehit ai­leleri ve gaziler dahil oldu.

 

Törende konuşan Vali Mevlüt Bilici, devletin her türlü olumsuzluğun altından kalkabile­cek ve bu yaraları sarabilecek büyüklük ile kararlılığa sahip olduğunu anımsattı. Şehit­ler uğruna yapılacak hiçbir şeyin haklarının tam olarak teslim edilmesi anlamına gel­meyeceğini belirten Vali Bilici, “Aynı şekilde gencecik evlatlarını yitirmesine rağmen ‘va­tan sağ olsun’ diyerek vakarını hiç bozma­dan eşi benzeri görülmemiş onurlu bir du­ruş sergileyen şehit ailelerimiz için de aynı şeyleri ifade etmek mümkündür. Devletimi­zin şükran ve minnetinin bir ifadesi olarak bugün şehit ailelerimize ve gazilerimize ver­diğimiz devlet övünç madalyası ise devleti­mizin her zaman yanlarında olduğunun ve olacağının göstergesidir. Dünyanın sayılı ül­keleri arasına girmiş Türkiye, elbette dış mihrakların desteğiyle ayakta durmaya çalı­şan bölücü terör örgütünün sonunu getire­cektir. Bu topraklarda yaşayan insanlar na­sıl beraber oldularsa, bundan sonra da öyle birlik ve beraberlik içinde olacaklarını geçti­ğimiz günlerde Van ilimizde meydana gelen deprem felaketi sonrası bir kez daha göster­miş, kara günde birlik ve dayanışmanın en güzel örneğini sergilemiştir” dedi.

 

Vali Bilici, konuşmasının ardından şe­hit polis memuru Ali Örnek’in babası Hacı Örnek’e devlet övünç madalyası takdim etti. Milletvekili Şevki Kulkuloğlu ise gazi Re­şat Bakır’a, Milletvekili Yusuf Halaçoğlu gazi Ahmet Saraç’a, Garnizon Komutanı Tümge­neral Ali Demiral şehit Kemal Koçyiğit’in ba­bası Mustafa Koçyiğit’e, 12. Hava Ulaştırma Ana Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır Abdullah Karakoyunla’ya, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Serdar Altuntuğ gazi Harun Oğuz’a, Cumhuriyet Başsavcısı Bü­lent Bingöl ise Gazi Mehmet Bayhan’a devlet övünç madalyasını verdi. Gazi ve şehit ya­kınları madalyalarını alırken



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı