DEVELİ'DEN İDLİB'E 5 TIR DOLUSU İNSANİ YARDIM

DEVELİ

120 TON CİVARI İNSANİ YARDIM MALZEMESİ TOPLANDI

Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Türkiye genelinde başlatmış olduğu İdlib'e yardım kampanyasına Develi'den büyük destek geldi.

20 gündür Develi Müftülük personellerinin aralıksız çalışmaları sonucu 120 ton civarı insani yardım malzemesi toplandı. 1 tanesi Kayseri'den kalkmak üzere toplam 5 tır dolusu malzeme ve para toplandı. Develi halkının en az 500 bin HL civarında yardım sağladığı tırlar bugün Develi'den yola çıktı.

Duyarlılıklarından dolayı Develi halkına teşekkür eden Develi İlçe Müftüsü Zekeriya Koçak "Diyanet İşleri Başkanlığımız İdlib'de Rus ve Suriye Rejimi tarafından bombalanan ve İdlib'den kaçan kaçan insanlarımız, biliyorsunuz 100 bin kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı. Bizde yurt genelinde yapılan İdlib'e yardım kampanyasına Develi olarak katıldık. Elhamdulillah şuan tam kapalı kasa 5 tır dolusu malzeme topladık, para topladık. 1 tırımız Kayseri'den 4 tırımız Develi'den kalkacak inşallah. En az 500 bin TL civarında yardım yaptı Develi halkımız. Ben Develi halkımıza bu duyarlılığına candan teşekkür ediyorum, bizi mahcup etmediler. Develi Müftülük personellerimiz burada 120 ton civarında malzeme onların elinden geçti. Bütün malzemeleri düzenlediler yaklaşık 20 gündür buradalar ben kendilerine çok teşekkür ediyorum. Yardımlarımız inşallah bugün emin ellere teslim edeceğiz. Tırlarımız Develimiz'den çıkacak yarında Kayseri'den çıkarak. Yarısı Cilvegözün'e yarısı da Öncüpınar'a gidecek inşallah" diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi