DERSLİK BAŞINA DÜŞEN ÖĞRENCİ SAYISI 29`A İNDİ

DERSLİK  BAŞINA  DÜŞEN  ÖĞRENCİ SAYISI 29`A İNDİ

Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim kurumlarında derslik başına düşen öğrenci sayısının ortalama 29`a gerilediğini açıkladı... Bizler de bu bilgi ışığında ilimizdeki sınıf mevcudu ortalamalarını merak ederek, İl Mill

Milli Eğitim Bakanlığı ülke genelinde gerçekleştirdiği araştırmalar neticesinde ilk ve ortaöğretimdeki sınıf mevcudu ortalamasını 29 olduğunu açıkladı. İlimizde bu ortalamanın ne olduğunu ve eğitim anlamında sıkıntılı olan bölgelerle ilgili görüşlerine başvurduğumuz İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz mikrofonlarımıza yaptığı açıklamalarda;”Köy ve merkez olarak tüm derslik sayılarını baz aldığımızda, bizim elimizde de 29 sayısı var. Yalnız bunun şöyle yanıltıcı bir tarafı var mesela köylerimizde derslik başına düşen öğrenci sayımız 12’yken, şehirlerde bu sayı 33 hatta 37 olan yerlerimiz var.  Bunların sayılarını baz alıp oranladığımızda da 29 gibi istatistiksel bir veri ortaya çıkmış oluyor.” Diye konuştu.

İlimizdeki mevcut öğrenci ve okul sayılarıyla da ilgili bilgiler veren Yılmaz; “Şu an Kayseri’mizde faal olarak öğrenim gören 282.155 öğrencimiz var. Bunlar toplam 9812 derslikte öğrenim görüyorlar,  16.114 öğretmenimizle birlikte. 53 anaokulu, 38 özel kreş, 440 ilkokul, 277 ortaokul, 163 tane de ortaöğretim okulumuz var. Bu şekilde düşündüğümüz zaman 282.000 gerçekten ciddi bir rakam. Bütün eğitim-öğretim kadromuzla ve bu işe gönül vermiş kadromuzla, biz bu işi götürme devam ettirme gayreti içerisindeyiz.  “ ifadelerini kullandı.

Sözlerinin devamında ilimizde  derslik  sıkıntısı çekilen   bölgelerle ilgili de açıklamalar yapan Yılmaz, en sıkıntılı bölgenin, yoğun yapılaşmanın   gerçekleşmesine rağmen aynı oranda “okullaşma” gerçekleştirilemeyen Talas olduğunu ifade ederek;”İlimizdeki bazı mahallelerde bu ortalamanın üzerine çıkıldığını ifade eden Bilal Yılmaz;” Eskişehir Bağları, 19 Mayıs civarı, Gaziosman Paşa ve Ziya Paşa civarında da benzer bir durum var ve son olarak Talas. Özellikle Talas bizim sıkıntı çektiğimiz bölgelerin başında geliyor. Çok ciddi bir yapılaşma ve çok ciddi bir nüfus yükü var. Buna mukabil yeterli oranda okullaşma gerçekleşmemiş bir bölgemiz.  İnşallah yeni dönemde oradaki yerel yönetimlerle de beraber omuz omuza bu süreci aşacağız.” diye konuştu.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”