DERSANELER KAPANACAK YOL HARİTASI BELİRLENDİ

DERSANELER KAPANACAK  YOL HARİTASI BELİRLENDİ

VATANDAŞ KARASIZ VE ENDİŞELİ..... Milli Eğitim Bakanlığı, liselere geçiş sistemini değiştirerek, özel dersaneleri kapatacak yol haritası belirledi. SBS yerine 4 yılda 24 kez yapılacak sınavlar ve öğretmen notlarının ortalaması belirleyici olacak. Bakan

Milli Eğitim Bakanlığı Seviye Belirleme Sınavı`nın  kaldırılması ve dersanelerin kapatılmasıyla ilgili yol haritasını belirledi. Buna göre ilk etap SBS`nin kaldırılması ve yerine 4 kez yapılacak sınav getirilmesinden oluşacak. İkinci etapta yeni dersanelere MEB tarafından ruhsat verilmeyecek. Mevcut dersanelerle ilgili yönetmelik değiştirilecek. Ardından da teşvik planı açıklanıp dersane ruhsatları iptal edilerek kapanma tarihi verilecek. Başbakan Erdoğan`ın talimatı doğrultusunda ilerleyen dersanelerin kapatılmasıyla ilgili süreçte Milli Eğitim Bakanlığı`nın  yol haritasını belirledi. Yol haritasına göre süreç şöyle işleyeek... Öncelikle  liselere  girişler 24 sınav ve öğretmen notuyla  sağlanacak,  Yeni dersaneler için ruhsat verilmeyecek, Dersaneler yönetmeliği değiştirilecek,  Özel okula dönüşüm teşvik paketi hazırlanarak dersane işletmecilerine sunulacak,  Milli Eğitimin elinde bulunan Atıl okul binaları dersanelere verilecek,  Kapatma için dersanelere süre tanınacak......

Bakanlığın yol haritası bu  mihmalde ilerleyecek ancak  veliler  gelişmeler konusunda endişeli ve kararsızlar... İşte  haber  ekibimizin  bilgisine  başvurduğu  velilerin  konuya dair  endişeli ve kararsız  değerlendirmeleri...

Ercan Polat Bana göre uygun değil. Gençlere yönelik açık olsa daha iyi olur. Bence dersaneler açık olmalı. Muhammed yabantaş Dersanelerin kapanması bence yanlış çünkü eğitime olan katkısı çok büyük.

Uğur kaya , Normalde öğrenciler için dersane uygulaması iyi uygulama. Bence dersaneler kapanmasın. Çünkü öğrenciler evde ders çalışamıyor ve dersane bu anlamda çok yardımcı oluyor.

Serkan yapışlar Eşit eğitim sistemi olur. Parası olan ve olmayanı ayırt edebiliriz. Bence burada cemaatlerin rolü var. Cemaat ve hükümet için iyi olacak ve cemaat sitemi daha da güçlenecek. Cemaatin etkisi büyük.

Selim evler Bence olumsuz olur. Bazı çevrelerin bazı insanların maddi olarak gelişmesine yol açacak. Bence olumsuz bir uygulama olur. Dersanelerde  her kesime uygun fiyatlar var. Diğer türlü tek tipleşme olacak. Öğrenciler olumsuz yönde etkilenecek.

 Beyza (öğrenci) Dersaneler kapanmamalı.. açık öğretim okuyanlar var dışardan okuyanlar var. Onlar için iyi olmaz. Ama eğer okulların eğitim kalitesi artarsa bu uygulama güzel olur. Sıcak bakıyorum sanırım.

Murtaza nergis Bana göre olumsuz bir uygulama. Kapatsın ama devlet okulları kaliteli olsun. Dersane kapanınca paralı okul olacak ve gariban okuyamayacak.



27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye

İl Milli Eğitim Müdürü Karaköse: “Gençlerimiz oldukça Cumhuriyet yüzyıllarca yaşayacak”