DERS ZİLİ SIKINTILI ÇALACAK

DERS ZİLİ SIKINTILI ÇALACAK

862 ÖĞRETMEN MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ?

Yeni eğitim yılının startı için geriye sayım sürerken FETÖ´den dolayı görevden ihraç edilen öğretmenler ve bazı ders kitaplarının FETÖ bağlantılı kuruluşlarının yayınları olması nedeni ile yasaklanmasının eğitim yılının sancılı başlamasına neden olacağa benziyor? Fetullahçı Terör Örgütü´nün en iyi örgütlendiği alan olan eğitimde ihraç edilen öğretmen sayısı yurt genelinde 28 bin 163´e ulaşırken, Kayseri´de ise bu rakam 862 olarak gerçekleşti?
15 Temmuz´da yaşanan darbe kalkışması ve sonrasında yaşanan gelişmeler 19 Eylül 2016 Pazaretsi günü start alacak olan 2016-2017 Eğitim Öğretim yılının sancılı başlamasına neden olacağa benziyor?
Özellikle Fethullahçı Terör Örgütü´nün en güçlü olduğu alan olarak gösterilen eğitimde, 28 bin 163 öğretmenin çeşitli iddialarla mesleklerinden ihraç edilmesi ve müfredat dahilinde okutulan bazı ders kitaplarının yayıncı kuruluşlarının Fetullahçı Terör Örgütü ile bağlantıları medeni ile kapatılması ve söz konusu yayınların yasaklı listesine eklenmesi bu süreci zora sokacak yorumları yapılmasına neden oluyor?
Yurt genelinde 28 bin 163, ilimizde ise 862 öğretmen meslekten ihraç edilirken açığa alınan 14 bine yakın öğretmenin de soruşturmasının sürdüğü öğrenildi?
İhraç edilenlerin görev yerlerine bakıldığında, Doğu ve Güneydoğu´da FETÖ´nün etkisinin düşük olduğu görülüyor. 3 bin 487 kişi ile İstanbul, 2 bin 32 ile Konya FETÖ´nün etkin olduğu illerin başında gelirken, en düşük olduğu il ise 7 öğretmen ihracıyla Tunceli oldu. Kayseri´de meslekten ihraç edilen ve yeni eğitim yılında görev yapamayacak olan öğretmen sayısı 862 olarak gerçekleşti?
15 Temmuz darbe girişiminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı , Fethullahçı Terör Örgütü´nün en iyi örgütlendiği alan olan eğitimde 43 bin öğretmeni açığa aldı.
Öte yandan FETÖ´nün bin 17 özel okulu, 823 özel öğrenci yurdu ve 283 kursunun faaliyetleri sona erdirildi. Yine örgütün okullarında görev yapan 27 bin 800 öğretmenin lisansı da bu kapsamda iptal edildi. Açığa alınan öğretmenlerin ihraçları için çalışmalar başlatıldı.
HABER MERKEZİ?



7/24 kütüphane uygulaması gençlerden tam not aldı

27 bin 570 öğrenciye "kırtasiye" desteği sağladı

'OSB Teknik Kampüsü' için imzalar atıldı

Yıldırım Beyazıt Mahallesi'nde 2 okulu birden hizmete açacak

Kayseri'de eğitimde büyük başarı

Talas Mehmet Karamercan Kütüphanesi’nde büyük gün

Erasmus Sport Projesi’nin ilk ayağı Erciyes’te

Yarıyıl tatilini fırsat bilen öğrencilerin akınına uğradı

Melikgazi’den ikinci bir akıl küpü kütüphanesi

Kayseri’de 323 bin öğrenci karne aldı

iki ayri protokol imzalandi

Büyükşehir’in Ödev Merkezi’ni minikler çok sevdi

Osman Ulubaş İlkokulu ve Ortaokulu'nun temeli atıldı

KAYMEK, İngilizce A1 seviyesi 2. Grup kurs kayıtlarını başlattı

Kocasinan’daki tüm öğretmenlere özel hediye

Öğretmenler Günü'nde en anlamlı hediye