DEAŞ SANIKLARININ YARGILANMASINA BAŞLANDI

DEAŞ SANIKLARININ YARGILANMASINA BAŞLANDI

“DEAŞ’IN GERÇEK YÜZÜNÜ GÖRDÜM”

Kayseri'de terör örgütü DEAŞ'ın kullandığı 'Telegram' programını kullandıkları tespit edilen ve emniyetin operasyonu ile yakalanan tutuklu 4 yabancı uyruklu şahsın yargılanmasına devam edildi. Mahkemede tercüman eşliğinde kendini savunan bir sanık ise, "DEAŞ insanları boğazlayınca Amerika'ya hizmet ettiğini anladım" dedi.

Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından terör örgütü DEAŞ'ın eylem ve faaliyetlerine yönelik yapılan çalışmalar kapsamında, yabancı uyruklu Abdullah T., Resul E., İsmail El H., Ahmed M.'nin terör örgütü adına faaliyet yürüttüğü ve terör örgütü DEAŞ'ın sürekli kullandığı Telegram programlarını kullandıkları tespit etti. Operasyon düzenleyen ekipler, 4 kişi yakalayarak gözaltına aldı. Mahkemeye sevk edilen 4 şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bugün Kayseri Adalet Sarayı 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada tutuklu sanıklar Abdullah T., Resul E., İsmail El H., Ahmed M. ve sanık avukatları hazır bulundu. Mahkemede yeminli tercüman eşliğinde savunma yapan tutuklu sanık İsmail El H., "Telegram’da haberleri takip ediyordum, onların faaliyetleri ülkemizde olduğu için oradan takip ederdim. Suriye’den gelen bazı insanlar, DEAŞ’ı öve öve bitiremezdi, insanları boğazlayınca DEAŞ’ın Amerika’ya hizmet ettiğini anladım. Türkiye’ye 8 yıl önce geldim, Urfa’dan 2016’da Kayseri’ye geçtim, suçsuzum. 4 çocuğum var, 7 aydır tutukluyum. Türkiye bize iyilik yaptı, DEAŞ ise ülkemizi mahvetti” dedi.

Ahmet M. ise, "Benim akrabalarım DEAŞ’ta öldüler, kaçak yollarla 2013’te Türkiye’ye girdim, Telegram normal bir porgramdı ama DEAŞ’ın da kullandığını biliyordum, yasak ya da suç olduğunu bilmiyordum” diyerek kendini savundu. Tutuklu diğer sanıklar Resul E. ve Abdullah T. de, programı sadece haber okumak için kullandıklarını ve programı kullanmanın suç olduğunu bilmediklerini belirtti.

Mahkeme heyeti yapılan yargılama sonucunda verdiği ara kararda eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe ertelerken, tutuklu sanıklardan Resul E.'yi yurt dışı yasağı şartıyla tahliye etti. Heyet, diğer tutuklu sanıkların ise tutukluluk hallerinin devamını hükmetti.


Haber Kaynak : İHA

Uyuşturucu ticareti yapan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

Sokak satıcılarına darbe

Polisten ‘kumar’ operasyonu

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası