DAVOS OLMAYA ADAY

DAVOS OLMAYA ADAY

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisracıklıoğlu, New York Times Gazetesi yazarı Thomas Friedman'la yaptığı bir sohbeti hatırlatarak “O’nu Kayseri’ye davet ettim. O'na bizim Kayseri'de çok çalışkan bir beled

Müthiş bir altyapıyla Davos Şehri olmaya aday olmuş dedim. Dünyada kış turizmini çekecek bir şehir olacak dedim. Kayseri, herkesin dilinde, Türkiye'nin marka şehirlerinden biri. Şimdi hedef, kış turizminde Davos gibi olmak" şeklinde konuştu.
Geçtiğimiz hafta Erciyes’te ve şehir merkezinde yaptığı incelemelerden sonra Erciyes Master Planı ve Spor Tesislerine hayranlığını dile getiren Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, projenin tamamlanmasıyla Kayseri’nin kış turizm merkezi olacağını söylemişti.

 

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da Türkiye’nin yanı başındaki ülkelerin yaşadığı sıkıntıları kendisine hatırlatan ve  bunun sırrını soran ABD’li gazeteciye şunlarını söylediğini ifade etti:

 

"Thomas Friedman'ı Kayseri'ye davet ettim. O'na bizim Kayseri'de çok çalışkan bir belediye başkanımız var ve bir de meşhur bir dağımız var dedim. Müthiş bir altyapıyla Davos Şehri olmaya aday olmuş dedim. Dünyada kış turizmini çekecek bir şehir olacak dedim. Bundan dolayı Büyükşehir Belediye Başkanımız kutluyorum. Allah kendisinden razı olsun. Kayseri, herkesin dilinde, Türkiye'nin marka şehirlerinden biri. Şimdi hedef, kış turizminde Davos gibi olmak. "

 

Gençlik ve Spor Bakanı Kılıç, "Kayseri İç Anadolu'da Türkiye'nin lokomotif kentlerinden biri. Pek çok konuda Kayseri, 'Kayseri Modeli' olarak adlandırdığımız başarıların altına imza atan bir şehir. Şu an Gençlik ve Spor Bakanlığı olarak Türkiye'de 24 tane stadyumun yapımına devam ediyoruz. Modelin başlangıcında yine Kayseri'de atılan bir ilk adım var. Başbakanımızın yerel yönetim anlayışını, bu kadar başarıyla anlayan ve uygulayan bir şehirden birşey esirgemek mümkün değil. Bakanlığımız Erciyes'e her türlü desteği vermeye hazır. Kayseri bambaşka bir başarıyı ortaya koydu. 276 milyon euroluk bir yatırıma gireceksiniz. Bu yatırımın lokomotifi o şehrin Büyükşehir Belediyesi olacak. Borçlanma yöntemlerine girilmeyecek. Yapılacak olan bu tesislerin yaşaması, Kayseri'ye milyonlarca turist ve para kazandırması, konaklama altyapısının yerinde, zamanında, hızlı ve kaliteli markalarla yapılmasıyla mümkün. Belediye başkanımız bu noktada da AK Parti yerel yönetim anlayışından kaynaklanan deneyimini becerisini ortaya koydu, konuşturdu. 21 turizm parseli yapılmış, bu parsellerin hiçbiri bedelsiz tahsis yoluyla değil, bedelleri projeye dahil edilmek üzere, turizm yatırımcılarından alınmak kaydıyla satılmış. 21 tane marka otel, Erciyes Dağı'nda bütün bu tesisleri yaşatmak ve canlı tutmak üzere 800 olan yatak kapasitesini 5 bine çıkarmak için tasarlanmış durumda. Bu gerçekten çok önemli bir model. Çok büyük bir başarı. Biz böylesine başarılı bir modelin her yerinde olmaya hazırız, razıyız" diye konuştu.

 



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi