"DARBECİLERİ ALKIŞLAYAN BİR BASIN OLMAZ"

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Darbecileri alkışlayan bir basın olmaz. Hukuku benimseyenlerin yanında medya olmazsa başarı da sağlanmaz demektir. Demokrasiyi kökleştirmek için daha çok almamız gerekiyor" dedi.

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti tarafından düzenlenen ödül töreninde konuşan Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Türkiye'nin her alanda değiştiğini ve büyüdüğünü söyledi. 28 Şubat'ı ayakta alkışlayan bir basının bulunduğunu söyleyen Bozdağ, "Ama halkın sesi olan basını da gördük. Hukuku benimseyenlerin yanında medya olmazsa başarı da olmaz. Medyanın tavrını belirlemesi çok önemli. Ben bizzat 28 Şubat'ı yaşadım. 28 Şubat'ta basın çok önemli bir sınav verdi. Türkiye'nin daha iyi şeylere imza atacağını burada

gördük. Darbecileri alkışlayan bir basın olmaz. Eğer darbecileri alkışlayan bir basın olursa, demokrasinin olmadığı bir yapı var demektir. Sadece milletin demokrasiye sahip çıkması yetmez. Basının da sahip çıkması bu yönde manşetler atması gerekir" dedi.

Demokrasiyi kökleştirmek için daha çok yol alınması gerektiğini belirten Bozdağ, "Bu yolda beraber yürümemiz lazım. Bütün bu dönemlerde 28 Şubat, 27 Nisan gibi dönemlerde balans ayarı Sincan'da verilmedi aslında balans ayarını millet verdi. Kenan paşa seçimlerde aba altından sopa gösterdi ama millet sandıkta Anavatan'ı seçti. 28 Şubat'tın etkisi bin yıl sürer diyenler, şimdi ortada yok ve milletin yüzüne bakamıyorlar. Millet, sandıkta balans ayarının en alasını verdi. 27 Nisan'da da yine aynısı oldu.

Demokrasi dışı davranışları alkışlayanlar sandık dışında kaldı. Cumhurbaşkanlığı seçimi, rahip Santaro'nun öldürülmesi, Anayasa mahkemesine saldırı gibi olaylarda ülkeyi karanlığa sürüklemek isteyenlere lambayı millet yakarak 'dur' dedi" şeklinde konuştu. 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”