DARBE KALKIŞMASINA

DARBE KALKIŞMASINA

CÜPPELİ PROTESTO?

Kayseri Barosu Başkanlı öncülüğünde önceki akşam saatlerinde gerçekleştirilen protesto eyleminde tek ses olan ilimiz avukatları cüppelerini giyip anayasal düzenin korunması için yürüdüler? Adliye Sarayı önünde başlattıkları yürüyüşlerini Cumhuriyet Meydanı´nda noktalayan hukuk bekçileri adına basın açıklaması gerçekleştiren Baro Başkanı Fevzi Konaç ?Paralel örgütün devlet içerisindeki yuvalanmalarına bakıldığında tehlikenin 3 gün içerisinde geçmeyeceği açıktır. Bu itibarla çağrılara kulak vererek millet olarak teyakkuz içerisinde olmamız zorunludur? değerlendirmesinde bulundu?
15 Temmuz Cuma akşamı FETÖ / PDY mensubu bir gurup asker tarafından gerçekleştirilen ve anayasal düzeni yıkmayı hedefleyen darbe kalkışmasının ardından gerçekleştirilen protesto gösterilerine bir yenisini de ilimizde görev yapan avukatlar gerçekleştirdiler?
Kayseri Barosu Başkanlığınca tertiplenen protesto yürüyüşünde cübbelerini giyerek sokağa inen hukukun bekçileri Adalet Sarayı´ndan Cumhuriyet Meydanı´na kadar yürüdüler.
Yürüyüşü gerçekleştiren avukatlar adına Cumhuriyet Meydanı´nda bir basın açıklaması gerçekleştiren Baro Başkanı Fevzi Konaç yaptığı değerlendirmede ?Bu darbe girişimi ile bir kez daha anlaşılmıştır ki, devletin yegane sahibi milletin kendisidir? dedi ve ekledi "15 Temmuz´da gazi Meclisimiz bombalanmış, Genelkurmay Başkanı rehin alınmış, 208 vatandaşımız acımasızca şehit edilmiş, Cumhurbaşkanının canına kastedilmiş, Emniyet binalarımız bombalanmış, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve milletimiz büyük bir facianın eşiğinden dönmüştür. Gerek 1000 yıllık devlet geleneğimiz, gerekse milletimizin engin feraseti sayesinde darbe başarıyla püskürtülmüştür. Bu darbe girişimi ile bir kez daha anlaşılmıştır ki, devletin yegane sahibi milletin kendisidir. Milletimiz kendi geleceğine iradesine sahip çıkmıştır" SESLİ KESİT
Başkan Konaç sözlerinin devamında "Unutulmamalıdır ki, paralel örgütün devlet içerisindeki yuvalanmalarına bakıldığında tehlikenin 3 gün içerisinde geçmeyeceği açıktır. Bu itibarla Cumhurbaşkanımızın, Başbakanımızın ve devletimizin çağrılarına kulak vererek millet olarak teyakkuz içerisinde olmamız zorunludur.Devletimiz tehlikenin halen devam ettiğini, sokaklarda provokasyona iç çatışmaların çıkmasına yönelik sinsi hesaplar olduğunu söylemektedir. Gerçekten de eşi benzeri görülmemiş millet birlikteliğimizin, millet kucaklaşmasının darbe karşısında en büyük engel görenler, kaosun devamı için bu tablomuzu bozmak için hain planlarını sürdüreceklerdir. Ancak milletimizin bu birlikteliğini devam ettireceğine bu hain planların da boşa çıkacağına olan inancımız tamdır?
Başkan Konaç sözlerinin sonunda "Milletin üzerinde irade tesis etmeye çalışan ve milletin seçtiklerine karşı darbeye girişen Fethullahçı Terör Örgütü mensuplarının hak ettiği cezayı alacağına olan inancımız tamdır. Kayseri Barosu olarak FETÖ terör örgütü tarafından millete yapılan bu alçakça darbe girişimini lanetliyor, 3 gündür devam eden meydan nöbetimize devam edeceğimizi yineliyor, milletimize tekrar geçmiş olsun diyoruz" ifadesini kullandı?
HABER: C.ÜSTEN



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı