DAR GELİRLİ`YE TÜP BEBEK SEVİNCİ

DAR GELİRLİ`YE TÜP BEBEK SEVİNCİ

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastaneleri ile Kocasinan Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı arasında imzalanan protokol kapsamında evlat sahibi olamayan dar gelirliler tüp bebek yönetmi ile anne baba olma mutluluğunu yaka

Erciyes Üniversitesi Rektörlük Senato Salonu’nda gerçekleştirilen protokol imza törenine Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer, Vali Yardımcısı ve Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastaneler Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru ve projeden yararlanacak aileler ile davetliler iştirak etti.

 

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, ekonomik sıkıntısı olupta çocuk sahibi olamayan ailelere, üniversite hastanesi olarak ellerlinden  geleni yapacaklarını ifade etti.

 

Vali Yardımcısı ve Kocasinan Kaymakamı Ali Candan protokol imza törenşnde yaptığı kısa değerlendirmede  her canlının neslini devam ettirmek istediğine vurgu yaparak, “ Evde çocuğun olması, o evde huzurun artmasına vesile olur. Hem de insanların kendi öldükten sonra da neslinin devam ettirmek istiyor. Tabi eskiden teknoloji

İmkanları bu kadar elvermediği için çocuk sahibi olmayan aile sahibi daha fazlaydı. Teknoloji imkanların artmasıyla birlikte özellikle ‘Tüp bebek’ tedavisiyle  ailelerin çocuk sahibi oluyorlar” diye konuştu...

 

Ak Parti Kayseri Milletvekili İsmail Tamer ise,  projenin hayata geşirilmesinden büyük bir mutluluk duyduğunu belirterek, “Evli çiftlerimizin yüzde onu  ‘tüp bebek’ yöntemi ile evlat sahibi oluyor. Eskiden ‘Tüp bebek’ en pahalı  yöntemdi. Hem de güvenilir merkezlerin azlığından dolayı ‘tüp bebek’ tedavisi azdı. 2003 yılından itibaren Sağlık Bakanlığının almış olduğu tedbirler ve üç ayda bir merkezlerin kontrol edilmesi aynı zamanda standartları her yerde aynı şartlarda sağlamasıyla ‘tüp bebek’ merkezlerimiz önemli bir yere geldi” diye konuştu.

 

Konuşmaların ardından protokol imza töreni gerçekleşti. Sonrasında  ise projeden faydalanacak aileler basın mensuplarının sorularını cevapladı.  Yıllar boyunca çocuk sahibi olamayan dar gelirli aileler, projeden yararlanmanın sevincini yaşadıklarını belirterek, gözyaşlarını tutamadılar.

 

Projenin amacıyla, maddi imkansızlıkları nedeni ile tüp bebek tedavisi olamayan çocuksuz ailelere maddi ve tıbbi destek sağlamayı hedefleniyor.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı