DAMIZLIK KOYUN - KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ

DAMIZLIK KOYUN - KEÇİ YETİŞTİRİCİLERİ

BİRLİK BAŞKANINI SEÇMEK İÇİN SANDIĞA GİTTİ?

Kayseri Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri  yeni başkanlarını  seçmek için sandığa gittiler? Genel Kurul salonu dışında  son derece hararetli  tartışmaların yaşanırken,  bakanlığın  emirleri  doğrultusunda  seçme ve seçilme hakları olmayan üyeler durumu  protesto etti?  Genel Kurul Salonunda   ise  başkanlık koltuğunun  namzetleri  başkan olabilmek adına ter döktüler?

Kayseri Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği üyeleri  yeni başkanlarını  seçmek için sandığa giderken, bakanlığın  emirleri  doğrultusunda  seçme ve seçilme hakları olmayan üyeler durumu  protesto ederek  salona  girip  oy kullanmak istediler?

Mevcut  Başkan  Ali Yüce yaptığı değerlendirmede  duruma açıklık getirmek  maksadı ile yaptığı değerlendirmede  şunları  kaydetti?.  ? 26.08.2016 tarihinde meclisten kanun çıktı. 5996 sayılı   kanunu değişti bu kanunun  4. Maddenin 10 c fıkrasının 1. Maddesin de aday üye asıl üye tanımı var. Orada diyor ki aday üyeler oy kullanamaz. Asil üyeler tanımı da ıslak yapan soy kütüğü tutan üyelerden oluşur. Biz kanuna kuralara hiçbir aykırı harekette bulunmadık. Kanun ne diyorsa biz onu yapıyoruz. Kanun dışı bizim bir hiç bir şey yok. Bu şekilde de 12 tane il aynı şekilde yaptı tek tek sayarım. Antalya ,Afyon,Eskişehir,Yozgat,Ankara,Siirt,batman, Tunceli,Sivas yani buna benzer illerimiz bu şekilde aynen seçimlerini yaptılar.bizim kanuna göre üyelerin güncelleşme durumumuz var .Ona istinaden  genel kurulu kararı ile hepsine asil üye yaptık.  Bizim kanuna kurala saygımız var. Aday üyeler oy kullanamıyor, arkadaşlar itiraz ediyor. Bir çok ilçede vay siz destek alamayacaksınız .Bir daha siz destek yararlanamayacaksınız diye yalan yanlış beyanlarda bulunuyorlar. Böyle bir şey yok .Herkes desteğini alacak yine böyle bir sıkıntı yok. Aday üye ıslak yapmayan soy kütüğü tutmayanlar aday üyedir.Kanun açıkça belirlemiş?.?

Protestocu grup adına konuşan Birlik Üyesi  Mustafa Çalıksoy´da açıklamasında haksızlığa uğradıklarını  belirterek  şöyle konuştu? ?Kayseri de 15 yıldır faaliyet gösteren bir birlik burası? Şimdiye kadar seçim de üç bin üyemiz vardı.  Birliğimizin seçimler üç bin üye ile yapılırdı. Bugün geldiğimizde bu salona  bizi almadılar. Burada şu denmiyor aynı şekilde aidatlarımızı ödüyoruz. 80 üye ile aynı şartlar olarak fakat onlar aynı şartlarda olmamıza rağmen onların seçme ve seçilme hakkına sahip oluyor. Bizlerin yani 2900 kişi seçme ve seçilme hakkı elinden alındı. Biz bu adaletsizliği bu uygulamaya karşıyız.  3000 üyenin  sadece   80´i seçimde oy kullanabiliyor. Bu doğru bir mantık değil. 2900 kişi buraya aidat ödüyor. Fakat aidat almaya gelince 3000 kişiden alıyorsun.  Oy kullanmaya gelince 80 kişiye bu hakkı veriyorsun??



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Gazete Talas yine dopdolu

Eyvan Sohbetleri'nin konusu 'Kayseri'de Ramazan gelenekleri' oldu

Büyükkılıç Yahyalı'dan seslendi: "Yerli ve milli görüşün gerçek hizmetkarı, gerçek evlatlarıyız"

Başkan Çolakbayrakdar: "Kayserililerin keyif alacağı bir Kocasinan inşa ediyoruz"

Kayseri Adliyesi seçimler için hazırlandı

Başkan Yalçın: "İhracattaki artış büyümeye pozitif katkı sağlayacaktır"

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı