DAĞCILAR 30 AĞUSTOS ANISINA

DAĞCILAR 30 AĞUSTOS ANISINA

ERCİYES ZİRVE´YE TIRMANDILAR ...

Kayseri Erciyes A.Ş. Kış ve Doğa Sporları Kulübü tarafından her hafta sonu organize edilen ?Erciyes Tarifeli Zirve Tırmanışı´ programına farklı illerden katılan 30 dağcı 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına Erciyes´in 3.917 metre zirvesine tırmandı

Türkiye´de ilk kez Kayseri Erciyes A.Ş. tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan zirve tırmanışları bu sene de yaz sezonu boyunca her hafta sonu devam ediyor. Her yaştan doğaseverin katılımına açık olan bu aktivite Erciyes A.Ş.´nin profesyonel dağ rehberleri eşliğinde gerçekleşiyor.

Zirve tırmanışına Denizli´den gelen Pamukkale Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (PAKDOS) üyeleri başta olmak üzere Ankara, Almanya ve Kayseri´den katılan 30 dağcı 30 Ağustos Zafer Bayramı anısına Erciyes´in 3.917 metre zirvesine tırmandı.26 Ağustos Büyük Taarruz Meydan Muharebesinin 95 yıl dönümüne denk gelen etkinlik Tekir bölgesinde toplanarak başladı. Sonra dağcılar, Erciyes´in 2.900 metredeki Çobanini Kamp alanında unutulmaz ve keyifli bir çadır gecesi geçirdikten sonra sabahın çok erken saatlerinde tırmanışa geçerek Erciyes´in 3.917 metre zirvesine ulaştı. Zirvede hatıra defterini imzalayarak duygularını yazan doğaseverler bu zirve tırmanışını vatan için canlarını feda eden başta kurtuluş savaşı şehitleri olmak üzere tüm şehit ve gazilere armağan etti.

Almanya´dan bu programa katılan Daniel Klesen de ?Böyle bir grup ile bu organizasyona katıldığım için çok mutlu oldum. Her şey çok güzeldi. Yetkililer çok iyi ilgilendi bizimle. Tırmanışın bu kadar iyi geçeceğini tahmin etmiyordum. Zorlandım ama buna değdi? dedi.

Pamukkale Arama Kurtarma ve Doğa Sporları Derneği (Pakdos) Başkan Yardımcısı Ali Fuat Avcı, ?30 Ağustos Zafer Bayramı anısına 26 Ağustos Büyük Taarruz´un yıl dönümünde başlayan etkinliğimiz kapsamında Erciyes´in 3.917 metresine tırmandık. Bu zirve tırmanışımızı bu vatan için canlarını feda eden başta Kurtuluş Savaşı şehitlerimiz olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize armağan ediyoruz. Etkinliğimizi 18 kişilik Denizli´den katılan ekip olarak ve diğer illerden gelen 12 arkadaş olmak üzere toplam 30 kişi ile beraber tamamladık. Şimdiye kadar birçoğumuzun en büyük zirvesi Erciyes oldu. Çok mutluyuz çok gururluyuz. Kayseri Erciyes A.Ş.´ye çok teşekkür ediyoruz. Eksiksiz mükemmel bir organizasyon oldu. Umduğumuzdan daha güzel bir ortam ile karşılaştık. İlgi çok güzeldi? dedi.

Zirve tırmanışı programına Ankara´dan katılan Süleyman Erdoğan ? ilk defa tanıdığım çok güzel bir ekip oldu. Zirve çok güzeldi. 30 Ağustos kutlamalarına denk geldiği için zirvede bulunan hatıra defterine aziz şehitlerimiz için saygımızı ifade ettik. Hepsini şükranla ve rahmetle anıyoruz. Çok keyifli bir tırmanış oldu. Organizasyon çok güzeldi. Yetkililer bizi çok iyi ağırladı. Yürüyüş boyunca liderlerimiz bizi mükemmel yönlendirdi. Çok güzel bir ekip çalışması oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum? dedi.

Tırmanışa Kayseri, Kar Kaplanları Kulübünden katılan Yusuf Hamurcu, ?Zirve tırmanışı çok güzel geçti. Böyle tahmin etmiyorduk. Çok memnun kaldık. Erciyes A.Ş.´ye böyle bir organizasyon hazırladıkları için çok teşekkür ediyorum. Bizim yerimize her türlü ihtiyaçları düşünerek tüm hazırlıkları yapmışlar. Bu tarz tırmanışların düzenlenmesi çok iyi, umarım daha da yaygınlaşır. Herkese bu organizasyona katılmalarını tavsiye ediyoruz? şeklinde konuştu.

26-27 Ağustos tarihlerinde gerçekleşen zirve tırmanışını tamamlayan dağcılar Kayseri Erciyes A.Ş. Kış ve Doğa Sporları kulübü tarafından düzenlenen bu aktiviteyi çok beğendiklerini ifade ederek teşekkür ettiler.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı

Kayserispor’da hesaplar karıstı

Burak Yılmaz Kayserispor'da 11 maçta 2 galibiyet aldı

Kayserispor 6 maçtır galip gelemiyor

Enertürk’te ‘karadeniz fırtınası’

Trabzonspor, Kayseri’ye geldi

Kayserispor, Trabzonspor maçı hazırlıklarını tamamladı

Tomarza kano tutkunlarını ağırlayacak