Dağ Keçileri’ne yem bırakıldı

Dağ Keçileri’ne yem bırakıldı

Yahyalı İlçesi - Aladağlar Milli Parkı’nda yaşamlarını sürdüren dağ keçileri yoğun kar yağışı nedeni ile yiyecek bulmakta zorlanınca Aladağlar eteklerine kadar inince ekipler bulundukları bölgeye yem bıraktı.

Yoğun kar yağışı nedeni ile yiyecek bulmakta zorlanınca Aladağlar eteklerine kadar inen dağ keçileri  yaban hayvanları için  yem bırakmak için çalışmalar yapan belediye görevlilerince fark edildi.  Sarp kayalıklara sürü halinde tırmanan dağ keçileri Drone ile görüntülenip bulundukları bölgeye yem bırakıldı.

Dağ keçilerinin Aladağların eteklerine kadar indiği haberini alan Yahyalı Belediye Başkanı Esat Öztürk, Doğa Koruma ve Milli Parklar, Av Koruma ve Jandarma ekipleri ile birlikte bölgeye giderek olumsuz hava koşullarına rağmen yemleme çalışması yapıp şu değerlendirmede bulundu “Bugünlerde yaban hayatının çok ihtiyaç duyduğu yiyecek sıkıntısını gidermek için buradayız. Burada yemleme çalışmalarına takılan kurumlarımızın yetkililerine teşekkür ediyorum. Biz yaban hayvanlarını korumak kollamak zorundayız. Buradaki yaşayan yaban hayvanlarının arasında dağ keçileri ve geyiklerde bulunuyor. Dün drone ile onları tespit ettik. Bugünde onlar için tüm yaban hayvanları için doğaya yem bıraktık. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Her zaman dediğim gibi bu ilçenin her mevsimi bir başka güzel. Tüm doğaseverlerimizi buraya bekliyoruz”


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ