CUMHURİYET TARİHİN 92.YILINDA

CUMHURİYET TARİHİN 92.YILINDA

Türkiye Cumhuriyeti’nin 92. Yılına özel olarak 92 eser hazırlayan yazar-şair aynı zamanda gazeteci olan Rafet Sertoğlu roman, şiir ve öykülerden oluşan toplam eserlerini Nuh Naci Yazgan Üniversitesi’nde gerçekleştirlen bir tanıtım tören

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Süleyman Çetinsaya Kültür Merkezi’nde yapılan etkinliğe, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney, Türkiye Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Yardımcısı Veli Altınkaya, davetliler ve üniversitenin akademisyenleri iştirak etti.

Rafet Sertoğlu’nun kaleminden çıkan   roman, şiir ve öykü türünde yazılmış  toplam ’92 eser’in tanıtım kokteyli’nde, ilk olarak bir konuşma yapan Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, ‘Aydınlanma Çağı’ndaki ‘Herşeyi Sorgula’ sloganının önemine vurgu yaparak insanların bilgi birikimiyle beraber herşeyi sorgulanması gerektiğinin altını çizdi. Yırık: “ Aydınlanma Çağının ana slogan olan ‘herşeyi sorgula’ diye. Başkasının aklıyla akıllı olmak, başkasının aklını alarak kolaycılığa kaçma felsefesinden hareket eden Aydınlanma Çağı’nın devamı olarak, insanlarımızın bir defa herşeyi sorgulaması lazım. Surgulariken de bir takım bilgi birikimine sahip olması lazım. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin 92 yılında geçmişten gelen tecrübeyi devr aldığı için bu tecrubenınde devamı inşallah bilgi birikimiyle gerçekleşecek” dedi.

Yazar-şair aynı zamanda gazeteci olan Rafet Sertoğlu ise eserlerinin tanıtım töreninde yaptığı değerlendirmede  “ Kayseri’nin ekmekten çok, ekmeği kazanmayı öğretmek lazım. Bunun için şehrin kültürlenmesi adına kültürel etkinliklere değer verilmesini, katkı sağlanmasını zorunlu görüyorum. Şuana kadar edebiyat dünyasında 92 eseri aynı anda çıkaran bir yazar yok. Bunu asla övünç veya ukalalık adına sölemiyorum. Ama şehrimizin kendi değerlerine sahip çıkması gerekiyor” ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından 92 eseri sahibi Rafet Sertoğlu’na şilt takdim edildi. Sonrasında ise Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve beraberindekiler kurdale keserek, 92 eserin tanıtım kokteyli’nin açılışını yaptılar.



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı