CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ, ÇIĞ’IN ONURUNA BİLİM KADINLARI ÖDÜLLERİ VERECEK

CUMHURİYET KADINLARI DERNEĞİ, ÇIĞ’IN ONURUNA BİLİM KADINLARI ÖDÜLLERİ VERECEK

HER YIL HAFTA OLARAK KUTLAYACAKLAR

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kayseri Şube Başkanı Tülin Karakaş dernek olarak bu haftayı ‘Muazzez İlmiye Çığ Türk Bilim Kadınları Haftası’ ilan ettiklerini duyurup, her yıl  ‘Muazzez İlmiye Çığ Türk Bilim Kadınları Haftası’ olarak kutlayacaklarını duyurdu.

Cumhuriyet Kadınları Derneği Kayseri Şube Başkanı Tülin Karakaş 106. yaşını kutlayan Muazzez İlmiye Çığ’ın onuruna,  bundan böyle her yıl 20-27 Haziran tarihleri arasını  “Muazzez İlmiye Çığ Türk Bilim Kadınları Haftası” ilan ettiklerini ve gelecek yıl ilk kez bu tarihler arasında, Türkiye’nin önde gelen bilim kadınları arasında seçilenlere “bilim onur ödülü” vereceklerini duyurdu.

Şube Başkanı Karakaş sözlerinin devamında derneklerinin  bu vesile ile bundan sonra ‘Türk Bilim Kadınları Arşivi’ oluşturma kararı aldığını da kamuoyu ile paylaşarak şunları kaydetti  “Böyle bir arşiv oluşturduğumuzda bunu aynı zamanda kamuoyunda canlı tutmak da istiyoruz. Bilim alanında öncü kadınlarımızı belirleyerek, onların başarılarını yine onlarla yapılmış röportajlarla, yazılı ve görsel medya araçlarına çeşitli zamanlarda sunmak da bundan sonra bizim gündemimiz arasında olacak.   CKD olarak daima, kız çocuklarımızın bilim insanı olmasını özendirmekle de kendimizi yükümlü saymaktayız.  Önümüzdeki yıl bu kapsamda bilim haftamızda, yukarıda belirtilen konularda makale, öykü vd. yarışmalar düzenlemeyi de amaçlıyoruz. Üniversite ve yüksek lisans kız öğrencileri arasında ise bilimsel çalışma yapmak konusunda gelecek vadedenler arasından ümit ediyoruz bazılarına, mümkün olduğu ölçüde, düzenli olarak CKD özel bursu vermek de hedeflerimiz arasında…Bilim camiamızın, demokratik kitle örgütlerinin ve Sayın Muazzez İlmiye Çığ’ın, büyük önem verdiği gençlerimizin, bu girişimimize katkı vermesi dileğiyle halkımızın bilgisine sunuyoruz.”



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”