CUMHURiYET 88 YAŞINDA

CUMHURiYET 88 YAŞINDA

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında önceden progra¬ma alınan geçit töreni, resepsiyon ve diğer bazı kutlama faaliyetleri Van Depremi nedeniyle Başbakanlık genelgesi ile iptal edildi. Van depremi konusunda açıkla¬malarda bulunan Özhaseki, i

 29 EKiM CUMHURiYET BAYRAMI MESAJLARI

 

“TÜRKİYE’Yİ YOLUNDAN KİMSE ÇEVİREMEZ”

 

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir açıklama yapan Enerji Ve Tabii Kaynaklar Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, “Gelişme, ilerleme ve Ulu Ön­der Atatürk’ün hedef gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu yoldan Türkiye’yi kimse çeviremez” dedi.

BAKAN YILDIZ “Bugün, Gazi Mus­tafa Kemal Atatürk önderliğinde ya­zılan kurtuluş destanının gururunu, heyecanını ve bu destanın varış nok­tası olan Cumhuriyetin ilanını, terör saldırılarında verdiğimiz şehitlerin ve Van’da meydana gelen depremde ha­yatını kaybeden vatandaşlarımızın üzüntüsünü yürekten hissettiğimiz bu dönemde idrak ediyo­ruz. Her safhası eşsiz mücadelelerle dolu Kurtu­luş Savaşı, milletin her ferdinin fedakârlıkları so­nucu kazanılan büyük bir zaferdir. Ülkenin işga­li karşısında halkımız tek vücut olmuş, Meclisin açılmasıyla birlikte kurtuluşa ve ardından Cum­huriyete uzanan şanlı bir yürüyüş başlatılmış­tır. Gelişme, ilerleme ve Ulu Önder Atatürk’ün he­def gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üze­rine çıkma yolunda emin adımlarla yürüyoruz. Bu yoldan Türkiye’yi kimse çeviremez. Bu duy­gu ve düşüncelerle başta Cumhuriyetimizin ku­rucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üze­re tüm gazi ve şehitlerimizin aziz hatıralarını rah­met ve minnet duygularıyla anıyorum. Kayseri halkının ve milletimizin Cumhuriyet Bayramını en iyi dileklerimle kutluyor, selam ve saygılarımı iletiyorum.”dedi.

 

AK PARTI GRUP BAŞKANVEKILI VE

 

KAYSERI MILLETVEKILI MUSTAFA

 

ELITAŞ, yayınladığı mesajla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladı. Cum­huriyetin kurulmasının Türk milleti­nin iradesini ortaya koymasına vesi­le olduğunu ifade eden Elitaş, Cumhuriyetimizin 88. kuruluş yıldönümünü şehitlerimiz ve Van’da meydana gelen deprem nedeniyle buruk şekil­de kutlayacağız. Elitaş, mesajında şu ifadelere yer verdi: “Atatürk’ün önderliğinde başlatılan mil­li mücadelenin ne zor şartlar altında kazanıldığı­nı ve Türk milletinin uzun yıllar süren savaşların ve mücadelenin sonunda Türkiye Cumhuriyeti’ni nasıl kurduğunu çok iyi biliyoruz. Milletimiz ver­diği büyük mücadelenin ardından kazandığı za­ferle, dünya tarihine damgasını vururken, aynı zamanda cumhuriyet idaresiyle taçlandırdığı bu büyük zafer sayesinde de kendi kendini idare et­menin mutluluğunu yaşamaktadır. Türkiye Cum­huriyeti kurulduğu günden beri, Atatürk’ün ön­derliğinde ‘Muasır Medeniyetler’ seviyesine ulaş­mak için büyük gayretler göstermiştir.

 

AK PARTI KAYSERI MILLETVEKI­LI İSMAIL TAMER bayram dolayı­sıyla yayınladığı mesajda, “29 Ekim Cumhuriyet Bayramını, ulusça buruk bir şekilde kutlamaktayız. Cumhuri­yet Bayramı, düşman kuvvetlere kar­şı kahraman bir mücadele veren hal­kımızın bağımsızlığına ve özgürlüğüne sahip çık­mak için gösterdiği çabanın ve başarının neticesi­dir. Sınıfsal ayrılıkları yok sayarak canı pahasına bütün sahip olduğu maddi değerleri ortaya ko­yarak vatanın düşman kuvvetlerden kurtulması için gösterilen çabanın büyük başarısını 88 inci kez kutlamaktayız. Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 da başlattığı milli mücadele 29 Ekim Cumhuriyet bayramı ile başarıya ulaşmış, Türk milletinin varlığı asırlardır olduğu gibi yine de­vam etmiştir ve etmektedir” dedi.

 

CUMHURIYETIN ILANININ TÜRK

 

TARIHINDE ÖNEMLI BIR DÖNÜM NOKTASI OLDUĞUNU BELIRTEN AK PARTI İL BAŞKAN VEKILI LE­VENT BÜYÜKKEÇECI, “ Atatürk’ün önderliğinde, milletimizden alınan güçle kurulan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 88. yıldö­nümünü, Van’daki deprem ve şehitlerimiz nede­ni ile bütün yurtta olduğu gibi, Kayseri’de de, bu­ruk bir şekilde kutlayacağız” şeklinde konuştu.

 

CHP IL BAŞKANI AYHAN GÜLSOY:”Büyük Atatürk’ün 88 yıl önce kurduğu Cumhuriyetimiz saye­sinde Türkiye bugün uygar ülkeler düzeyine erişmiştir. Hiç kuşku yok ki bugünkü düzeye ulaşmamızda Cum­huriyetin yanı sıra Atatürk İlke ve Devrimlerinin payı inkâr edilemez.88 yılda nereden nereye gel­diğimiz açıkça görülmektedir. Aklın ve bilimin ışığında gelişen bir ülkenin yurttaşı olarak ne ka­dar övünsek azdır. Cumhuriyet bayramını en iç­ten dileklerle kutluyor, bu büyük bayramı bize armağan eden Türkiye Cumhuriyetinin kurucu­su eşsiz devlet adamı Atatürk’ü saygıyla, minnet­le anıyoruz.”dedi.

 

MILLIYETÇI HAREKET PARTISI İL BAŞKANI METE EKE 100.yılına yak­laşan Cumhuriyetimiz, Devleti ve mil­letiyle bölünmez biz bütün olarak, kı­yamete kadar bu vatanda ay yıldızlı bayrağın gölgesinde payidar kalacak­tır. Ağır bedeller ödenerek kurulan Cumhuriyeti­mize, Türk Milleti olarak sahip çıkmalıyız, aynı zamanda en çok ihtiyacımız olan birlik ve bera­berliğe, birbirimiz sevmeye azami gayret göster­meliyiz. Devletimize ve Cumhuriyetimize içten ve dıştan gelebilecek her türlü saldırılara karşı, geç­mişte olduğu gibi, bu günde Millet olarak karşı durmalıyız. Türk Milletinin, son bağımsız kalesi olan bu Vatan’ın hepimiz, için ne kadar önemli ol­duğu iyi bilinmelidir.”şeklinde konuştu.

 

MILLET PARTISI KAYSERI İL BAŞ­KANI AHMET ÇELIK: “Cumhuriyet bayramımızın 88.yıldönümünü kutla­dığımız bu günde Cumhuriyet anlayı­şımızı doğru ortaya koyalım. Cumhu­riyeti numaralandırmadan, Milleten ayırmadan, Milli manevi değerlerimi­ze sahip çıkma hedefini saptırmadan, çağdaş me­deniyet seviyesin üstüne çıkma amacından asla vazgeçmeden, hiçbir grup ve partinin tekeline vermeden tüm milletimizin insanca yaşamasını sağlamak Cumhuriyetin temel idealidir, bu ideal­den asla taviz verilmez. Bu vesileyle Cumhuriye­tin kurulmasında ve yaşatılmasında emeği geçen başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve dava arka­daşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi rah­met, şükran ve minnetle anarız.” dedi.

 

TICARET ODASI MECLIS BAŞKANI BEKIR ADIYAMAN; “Cumhuriyetimi­zin kuruluşunun 88.yılını kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde, ne ya­zık ki hem terör olaylarında hem de Van’da yaşanan deprem felaketinde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın üzüntüsünü yaşıyoruz. Millet olarak, el birliğiyle bütün yara­larımızı saracağımızdan şüphemiz yoktur. Cum­huriyet, yeni kurulan bir devletin, ulusal bağım­sızlığını kazanabilmek için giriştiği eşsiz bir sava­şın sonucunda elde ettiği büyük bir zaferdir. Tüm halkımıza aç. ağdaş, laik, demokratik bir hu­kuk devletinde; barış, sevgi, kardeşlik ve özgüven içinde yaşamasını diliyor, milletimizin bayramını kutluyoruz.”şeklinde açıklamada bulundu.

 

SANAYI ODASI YÖNETIM KURU­LU BAŞKANI MUSTAFA BOYDAK: Bugünlerin önemini etrafımızda ya­şanan gelişmeleri gördükçe daha iyi anlıyoruz. Cumhuriyetimizin ku­rucusu Yüce Atatürk ve arkadaşla­rının Türkiye’nin geleceği için ne kadar önem­li, ne kadar büyük bir yatırım yapmış oldukları­nı bir kez daha anlamış olduk. Bu duygu ve dü­şüncelerle tüm vatandaşlarımızın 29 Ekim Cum­huriyet Bayramını en içten dileklerimle kutlu­yor, daha nice yıldönümlerinde buluşmak üzere diyorum.”şeklinde konuştu.

 

KAYSERI ESNAF VE SANATKÂRLAR ODALARI BIRLIĞI BAŞKANI

 

MUSTAFA ALAN’da ‘’Cumhuriyet’in 88. yıl dönümünü gururla ve kıvanç­la kutlamaktayız. Cumhuriyet, her şe­yini kaybetmiş olan bir milletin ulusal bağımsız­lığını kazanabilmek için giriştiği milli mücadele­nin sonucunda elde ettiği büyük bir zaferin so­nucudur. Bu nedenle yüce Türk milleti, kendine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’ni huzur ve refah dolu yarınlara ulaştırmak için hiç şüphesiz el birliğiyle çalışacak, Atatürk ilke ve devrimleri­ne her zaman ve her konumda sahip çıkacaktır. Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne ve ulusumu­zun birliğine her zamankinden de çok ehemmiyet vermekteyiz.’’Dedi.

 

ADD ŞUBE BAŞKANI DR. İSMAIL

 

ULUSOY: “29 Ekim 2011, emperya­list ülkelerce paylaşılmış, toprakla­rı işgal edilmiş bir imparatorluğun küllerinden yeni bir devletin, Türkiye Cumhuriyeti’nin 88inci kuruluş yıl­dönümüdür. Bu mutlu gün hepimi­ze kutlu olsun. Atamızın aramızdan ayrılmasını fırsat bilenlerin başlattığı karşı devrim zamanla meyvelerini vermeye başladı ve bugün içinde bu­lunduğumuz durumu meydana getirdi.



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”