CUMHURİYET BAŞSAVCISI ABDULKADİR AKIN,

CUMHURİYET BAŞSAVCISI ABDULKADİR AKIN,

?SANIĞIN TOPLUMA KAZANDIRILMASI HEDEFLENMEKTEDİR?

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca tertiplenen ´Uzlaştırma Eğitimi´nde medya mensuplarına ?Arabuluculuk Sitemi´ ve ?Uzlaşma Kültürü´ ile ilgili bilgiler veren Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, 2018´in ilk 8 ayında ilimizde 2 bin 25 dosya uzlaştığını, dosyaların uzlaşma oranı yüzde 55-60 civarında seyrettiğini belirttikten sonra ?Modern Ceza Hukuku´nda sanığın yeniden eğitilerek, topluma kazandırılması hedeflenmektedir? değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Cumhuriyet Başsavcılığınca tertiplenen ´Uzlaştırma Eğitimi´ Kayseri Adliyesi Şehit Cumhuriyet Başsavcısı Murat Uzun konferans salonu´nda gerçekleştirildi?

Uzlaştırma bürosu temsilcileri ve çok sayıda Adliye çalışanı iştirak ettiği etkinlikte konuşan Kayseri Cumhuriyet Başsavcısı Abdulkadir Akın, uzlaştırmanın amacının sanığın yeniden topluma kazandırılması olduğunu vurgulayarak "Modern Ceza Hukuku, işlenen suça yaptırım öngörürken, suçtan zarar gören mağdurun ve kamu vicdanının tatmini için sanığa ceza vermenin yanı sıra sanığın yeniden eğitilerek, topluma kazandırılmasını hedeflemektedir" değerlendirmesinde bulundu?

Sözlerinin devamında Kayseri Uzlaştırma Bürosu´nun, Türkiye´nin en başarılı uzlaştırma bürolarından biri olduğunun altını çizen Başsavcı Akın "Kayseri, 2017 ve 2018 yılında Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Müdürlüğü tarafından Türkiye´nin en başarılı uzlaştırma bürosu oldu. Kayseri Adliyesi Uzlaştırma Bürosu, 2015 yılında 250, 2016 yılında 495 dosya uzlaştırılırken, 2017 yılında 5 bin 903, 2018´in ilk 8 ayında 2 bin 25 dosya uzlaştı . Kayseri´de dosyaların uzlaşma oranı yüzde 55-60 civarında seyrediyor" ifadesini kullandı?

 ?Uzlaştırma Projesi´ çerçevesinde sosyal sorumluluk projelerinin de hayata geçirildiğini hatırlatan Başsavcı Akın, "Kamu yararına çalışan vakıflara maddi bağış yardımı, kan bağışı, belirlenen sayıda kitap okuma, ihtiyaç sahibi olan öğrencilere kışlık kıyafet yardımı, huzurevi sakinlerine kahvaltı ikramı, cami ve okul temizliğine yardım edilmesi ve ortak kullanım alanlarına ağaç dikilmesi gibi benzeri konularda, dosya taraflarının vicdani olarak da tatmin olması sağlanıyor" şeklinde konuştu?

Etkinlik Başsavcı Akın´ın, uzlaştırma raporlarından örnekler sunmasının ardından medya mensuplarının sorulanın cevaplanması ile noktalandı?



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"