CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:

?BU BİR İHANET HAREKETİDİR?

Paralel Yapı mensubu bir gurup silahlı kuvvetler mensubunca önceki akşam girişilen darbe kalkışması sonucu Marmaris´te kaldığı otelde bir açıklama yaparak vatandaşları sokaklara ? meydanlara çıkıp demokrasimize sahip çıkmaya davet eden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa süre sonra geldiği Atatürk Hava Limanı´nda yaptığı değerlendirmede ?Bu yapılanma vatana ihanet hareketidir" ifadesini kullandı?
Paralel Yapı mensubu bir gurup silahlı kuvvetler mensubunca önceki akşam girişilen darbe kalkışmasının açığa çıkması sonucu Marmaris´te kaldığı Otel´de açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan "Malum yapıdan bir takım odaklar girişimde bulunmuştur. Bunun da üstesinden gelinecek. Bütün halkı havalimanlarına, meydanlara, sokaklara bekliyorum. Bunun da üstesinden geleceğiz. Milletimiz rahat olsun. Başbakanımız da gerekli açıklamayı yapmıştır. Bu işe karışan polisler de dahil en ağır şekilde cezalandıracağız" değerlendirmesinde bulundu?
Kısa süre sonra İstanbul´a intikal eden Cumhurbaşkanı Erdoğan burada yaptığı konuşmada ise "Bu yapılanma vatana ihanet hareketidir" vurguladıktan sonra Genel Sekreteri´nin götürüldüğünü söyleyen Erdoğan, Genelkurmay Başkanı´nın durumunu ise bilmediğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yüksek Askeri Şura öncesinde böyle bir hareketin meydana gelmesinin manidar olduğunu ifade etti.
Açıklamasında görevinin başında olduğunu da kaydeden Erdoğan şunları kaydetti? "Ne yazık ki silahlı kuvvetlerimizin mevcut olduğu bir hareketlilik oldu. Bunun neticesinde de TSK´nın içindeki bir azınlık, ülkemizin birliğine, beraberliğine, bütünlüğüne hazmedemeyen, kabullenemeyen bu grup, paralel devlet yapılanmasının ta kendisiydi ve bu yapılanma 40 yıllık bir sürecin neticesinde TSK´nın içinde de Emniyet teşkilatımızda da devletin diğer kurumlarında da kendine yer bulmuş ve bugünlere kadar gelmişti"
Sözlerinin sonunda "Şu anda yapılan hareket bir ihanet hareketidir" ifadesini kullanan Cuhurbaşkanı Erdoğan, "Bu vatana ihanet hareketinin bedelini çok ağır ödeyeceğini" dile getirdi.
HABER MERKEZİ?



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik