ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ ÇEVRE PROJELERİ AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU:

ÇEVRE VE ŞEHİRCİLİK BAKANI ÖZHASEKİ ÇEVRE PROJELERİ AÇILIŞ TÖRENİNDE KONUŞTU:

HER PROJEMİZDE İNSANI VE DOĞAYI MERKEZE ALIYORUZ

AK Parti Kayseri Milletvekili ve Çevre ve Şehirlik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul´da düzenlenen Dünya Çevre Günü´nde Çevre Projeleri Açılış Töreni´nde konuştu. Özhaseki dünyada bulunan tüketim ve israf çılgınlığının önü alınmazsa kötü noktalara doğru gidildiğini vurguladı. Özhaseki, ayrıca CHP ve HDP´YE de yüklendi. Özhaseki, ?Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak, her projemizde insanı ve doğayı merkeze alıyoruz? dedi.
AK Parti Kayseri Milletvekili ve Çevre ve Şehirlik Bakanı Mehmet Özhaseki, İstanbul´da düzenlenen Dünya Çevre Günü´nde Çevre Projeleri Açılış Töreni´nde konuştu. Özhaseki, sanayi devriminden sonra başlayan ileri teknolojinin bugünkü geldiği noktada çevrenin kirlenmesine dikkat çekti. Özhaseki, dünyanın her yerinde insanoğlunun geleceği için çalışmalar yürütüldüğünü ve yürütülmesi gerektiğini vurgulayarak şöyle konuştu; ?Çevre ve şehircilik bilincinin oluşturulması için dünyanın her yerinde konferanslar yapılıyor, kurumlar, kuruluşlar, STK´LAR üzerine düşenleri yapmaya çalışıyor. İklim değişikliği ile ilgili yeni uluslar arası zirvelerin yapıldığını hepimiz biliyoruz. Habitat 3 için ülkeler arası müzakereler olacak. Dünya ve insanoğlunun geleceği için bütün çalışmalar yürütülüyor ve yürütülmesi gerekiyor. Gelecekte yaşanabilir bir dünya için çevre ile ilgili hassasiyetleri diri tutmak da hepimizin vazifesi olsa gerek. Oysa bundan 150 yıl kadar önce insanoğlunun böyle bir derdi yoktu. Çok sade bir yaşamı vardı. Kirlenmeler varsa tabiat bunu kendisi çözüyordu. Ancak ne zaman sanayi devrimi yapıldı, ileri teknoloji ile tanışma oldu ve hızla bu iş başladı. Bununla birlikte hızlı tüketim başladı ve yaşantımıza gelen bu alışkanlık çevreye olan duyarlılık için dikkatli olmaya sevk ediyor. BM verdiği rakamlara göre 2050 yılında dünyamızda yaşayan insan sayısı tam 9 milyara yanaşıyor. Tüketim ve israf çılgınlığını göz önüne aldığınızda çok daha kötü bir noktaya sürükleneceğimizi çok rahat söyleyebiliriz.?
Bakan Özhaseki konuşmasının devamında CHP ve HDP´YE yüklendi. Özhaseki, ?CHP´nin modellemesi çıktı onlar da çukur kazıyor? ifadesini kullanarak şunları söyledi; ?Çevre ve Şehircilik bakanlığı olarak her projemizi doğayı baz alarak gerçekleştiriyoruz. Her şeyden önce Türkiye´yi çöp dağlarından, gaz patlamalarından kurtaranlar AK Parti olarak bizleriz. 2003 yılında katı atık tesis sayımız sadece 15´di. Şimdi 2016 yılında bu sayı 81´e ulaştı. Bugün itibariyle bu tesislerden 50 milyon vatandaşımız istifade ediyor. Benim belediye başkanlığı dönemimde su borularını değiştirdim. CHP zihniyeti hemen muhalefete başladı; ?boruların nesi varmış canım, bu ihaleleri kime veriyorlar? dediler. Sonra çıkan boruları Cumhuriyet Meydanı´nda sergiledim ?işte sizin içtiğiniz su, bu borulardan geliyor´ dedim. Paslı ve delik deşikti. Aslında bu zihniyet zamanında Konfüçyüs´ün bunları görerek söylemiş olduğu bir zihniyet. Konfüçyüs diyor ya; ?ya yol yap, ya yolu aç, ya da yoldan çekil? bundan daha doğru bir tabir olur mu? Bunlar, yol yapmazlar, yoldan da çekilmezler, ne yaparsak tam tersini söyleyerek engel olmaya çalışırlar. Bir de onların modellemeleri çıktı onlar da çukur kazıyorlar. Bundan sonra hayatımız 3 tane ?Ç´ ile geçecek. ?çöp, çamur ve çukurla? mücadele ederek önümüze bakacağız.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı