COŞKUYA ENGEL YOK

COŞKUYA ENGEL YOK

Yenidoğan Mahallesi sakinleri etkinliklere ve coşkuya balkon ve pencerelerinden destek verdi

Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100’üncü yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Yenidoğan Mahallesi’nde bir kutlama düzenledi. Kutlamalara Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Vali Şehmus Günaydın ile birlikte katıldı. Yenidoğan Mahallesi sakinleri etkinliklere ve coşkuya balkon ve pencerelerinden destek verdi.

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın coşkusuna engel olamadı. Kayseri Büyükşehir Belediyesi, sosyal mesafeyi bozmayacak bir etkinlikle ve bu etkinliğe vatandaşların balkon ve pencerelerinden katılımıyla 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Kutlamalar, etkinliğe daha fazla insanın balkonlarından katılabilmesi için fiziki uygunluğu nedeniyle seçilen Yenidoğan Mahallesi’ndeki Ihlamur Parkı’nda yapıldı. Spor A.Ş. tarafından düzenlenen kutlamalar gündüz saatlerinde başladı. Spor A.Ş. eğitmenlerinin gösterilerine özellikle bayramın armağan edildiği çocuklar büyük ilgi gösterdi.

Kutlamalara Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç da katıldı. Başkan Büyükkılıç, balkon ve pencerelerdeki halkı selamlayarak etkinlik alanına geçti. Bu sırada Büyükşehir Belediyesi bando takımı da marşlar seslendirdi. Bando takımının marşlarına evlerinde büyük bir coşkuyla katılan vatandaşlar, mehter marşlarına da evlerinin ışıklarını söndürüp yakarak ve alkışlarla eşlik etti. Kutlamalara ilerleyen dakikalarda Vali Şehmus Günaydın da katıldı. Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç, ellerindeki ay yıldızlı bayrağımızı sallayarak coşkuya eşlik etti.

GÖRSEL ŞÖLEN

Yenidoğan Mahallesi’nde gerçekleştirilen kutlamalarda saatler 21.00’ı gösterdiğinde tüm Türkiye’de olduğu gibi İstiklal Marşı okundu. İstiklal Marşımızın ardından ise muhteşem bir havai fişek gösterisi gerçekleştirildi.

“DAHA NİCE 100 YILLARA”

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, kısa bir konuşma yaparak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutladı. TBMM’nin 101’inci yılının çok daha büyük coşkuyla kutlanacağını dile getiren Başkan Büyükkılıç, “Cenabı Allah birliğimizi, beraberliğimizi, huzurumuzu, bozmasın. Ay yıldızlı Türk Bayrağımızı, vatanımızı, milletimizi, devletimizi elimizden almasın. 23 Nisan’ı ve içerisine girdiğimiz Mübarek Ramazan ayını tebrik ediyorum. İnanıyoruz ki koronavirüs belasından kurtularak hep beraber iki bayramı birlikte kutlayacağız. Türkiye Büyük Millet Meclisimizin kuruluşunun 100’üncü yılını çok daha büyük coşkuyla kutlayacaktık; ancak böyle bir durum ortaya çıktı. Allah lütfederse 101’inci yılı büyük bir coşkuyla kutlayacağız. Rabbim Cumhuriyetimizi, devletimizi daha nice 100 yıllara ulaştırsın” dedi.

Vali Şehmus Günaydın da konuşmasında, 23 Nisan coşkusunu hiçbir şeyin azaltamayacağını ifade ederek, “Koravirüs nedeniyle bir araya gelemediysek de kalplerimiz beraber. Mahallerimizi gezince bu coşkuyu hiçbir şeyin azaltamayacağını gördük” diye konuştu.

VATANDAŞLARDAN ALKIŞ VE SLOGAN

Vali Şehmus Günaydın ve Başkan Memduh Büyükkılıç, kutlamaların sonunda Ihlamur Parkı’na bakan binaların önünden geçerek balkon ve pencerelerdeki halkı selamladı. Vali Günaydın ve Başkan Büyükkılıç’ı alkışlarla karşılayan vatandaşlar zaman zaman sloganlar da attı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Büyükkılıç vatandaşla buluştu, kale surlarından Kayseri’ye mesaj verdi

Kayseri’nin pastırma ve sucuk kültürü bu müzede yaşayacak

Hacılar’da TOKİ çalışmaları başladı

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”