ÇÖP EVE MÜDAHALE

ÇÖP  EVE MÜDAHALE

Molu mahallesinde bulunan engelli Ömer Kırmızıgül’e ait çöp eve dönüşmüş mekanda incelemelerde bulunan Kocasinan Kaymakamı Ali Candan, neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulundu.

Molu  mahallesinde  yaşayan 56 yaşındaki engelli  Ömer Kırmızıgül  ile 26 yaşındaki yine kendisi gibi engelli olan oğlu Seyit Kırmızıgül’ün  yaşadığı  ve  ev işlerini yapamadıkları için çöp eve dönüşen  eve Kocasinan  Kaymakamlığınca müdahale  edilerek  yoğun bir  temizlik çalışma başlatıldı.

Kocasinan Kaymakamlığı personeli çöp evi temizlemek için çalışmalarını sürdürürken, Kocasinan Kaymakamı Ali Candan çöp eve gelerek incelemede bulundu.

Candan yaptığı inceleme sonrası  yaptığı değerlendirmede  şunları kaydetti…   "Burada tek bir odada Ömer amcamız ve oğlu Seyit kalıyormuş. Buranın elektrik ve suyu yok. Tabir caizse çöp ev denilen bir vaziyette. Evin hem temizliği hem de kapı, pencere, tuvaletinin yapılması konusunda çalışmalarımızı başlattık. Mütevelli heyetimizle birlikte buranın yapılmasına karar verdik ve neler yapabileceğimizi görmek için geldik. Burada yaşayan vatandaşlarımız baba, oğul ikisi de engelli. Vakıf olarak sadece bize başvuranlara değil aynı zamanda bize başvuramayan, bir şekilde gördüklerimize de ulaşmaya çalışıyoruz. İnşallah burayı 15-20 gün içerisinde tanzim edip yaşanılabilir bir hale getireceğiz



'Dijital yaşam ve iletişim'

Vali Çiçek’ten Türkiye Şampiyonu takıma 100 bin lira ödül

‘Büyük Su Projesi’ başladı

"Türkiye'de ilk olan sistemle geri dönüşüme katkı sağlıyoruz"

Kitap Fuarı ve Şenliği ziyaretçi akınına uğradı

Hobi bahçelerinde kuralar noter huzurunda çekilecek

Kadın kooperatifleri sayısı 43'e ulaştı

“Bu fuar, iş arayan ile işverenleri buluşturacak”

Kayseri'de şimşekler geceyi aydınlattı

Pusatlı mahallesinde yağmur duası yapıldı

“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik