ÇÖLYAK ARAŞTIMA KOMİSYONU BAŞKANI DR.TAMER,

ÇÖLYAK ARAŞTIMA KOMİSYONU BAŞKANI DR.TAMER,

?VATANDAŞI GLÜTENSİZ GIDALARA YÖNLENDİRMEK YANLIŞTIR?

Türkiye Büyük Millet Meclisi  Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu toplantısı ilimizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi?  Gıda üreticisi firma ve  dernek yetkililerinin iştiraki ile tamamlanan  komisyon toplantısı  öncesi  medya mensuplarına  değerlendirmede  bulunan Çölyak Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili  Dr. İsmail Tamer, Türkiye genelinde 70 bine yakın raporlu Çölyak hastası olduğu hatırlatıp, vatandaşı  glutensiz  gıdalara yönlendirmenin  sakıncalı bir yaklaşım olduğunu  kaydetti?

Türkiye Büyük Millet Meclisi Çölyak Hastalığı Araştırma Komisyonu toplantısı ilimizin ev sahipliğinde gerçekleştirildi?

Gıda üreticisi firma ve dernek yetkililerinin iştiraki ile tamamlanan komisyon toplantısı  öncesi  medya mensuplarına  değerlendirmede  bulunan Çölyak Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili  Dr. İsmail Tamer  ülkemizde 70 bine yakın raporlu Çölyak hastası olduğu hatırlatarak   "Çölyak Komisyonu Haziran ayında 4 partinin verdiği önerge doğrultusunda kuruldu. Komisyon Çölyak hastalıkları ile ilgili problemleri belirlemek, sıkıntılarını ortadan kaldırabilmek için hizmet veriyor. Yaklaşık 30´a yakın Çölyak hastalığı ile ilgilenen dernekle bir araya geldik. Son toplantımızı Kayseri´de yaptıktan sonra rapor hazırlayıp TBMM Meclis Başkanına teslim edeceğiz. Raporlu Çölyak hasta sayısı 70 bine yakın. Ancak, bu rakamın 10 kat daha fazlası olduğunu tahmin ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu?

Çölyak Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Dr.Tamer sözlerinin devamında son yıllarda ülkemizde faaliyet gösteren  bir çok diyetisyenin önemli bölümünün halkı glütensiz gıdalara yönlendirmeye  çalıştıklarını tesbit ettiklerini  vurgulayarak   "Ülkemizdeki bazı diyetisyenlerin zayıflamak isteyen hastaları glütensiz yiyeceklere yönlendirmesi çok sakıncalı ve tasvip etmediğimiz durumdur. İnsan vücudunun metabolizmasını bozmanın bir anlamı yok. Ekmeğin önemi ön plandadır. Glütene karşı alerjisi olan kişilerin ille de çölyak hastası olmasına gerek yok. Glütensiz beslenmenin diyette çok önemli bir rolü olduğunu söylemiyoruz ve tasvip etmiyoruz." İfadesini  kullandı?

Çölyak Meclis Araştırma Komisyonu Başkanı Tamer´in açıklamalarının ardından toplantıya geçildi? Toplantıda Çölyak hastalıkları ile ilgili problemlerin  belirlenip, sıkıntılarını ortadan kaldırabilmesi için  neler yapılması  gerektiği  konusunda  katılımcıların  değerlendirmelerine başvurularak, TBMM başkanlığına sunulmak üzere hazırlanacak  rapor büyüteç altına  alındı?

HABER:  C.ÜSTEN



Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı

Uzmanlardan "hacamat" uyarısı:

ERÜ'de "Da Vinci" robotik cerrahi cihazı törenle açıldı