ÇOCUKLAR İÇİN `NAMAZ` ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

ÇOCUKLAR İÇİN `NAMAZ` ETKİNLİĞİ DÜZENLEDİ

Kayseri Müftülüğünce 6-12 yaş grubu 200 çocuğa namaza başlama etkinliği düzenlendi.

Zümrüt Cami imamı Mehmet İslamoğlu’nun, Kayseri Müftülüğü’nün de desteğiyle 6-12 yaş grubu çocukları, namaza özendirme amacıyla düzenlediği programa, Kayseri İl Müftü Yardımcısı Mahmut Taşyapan, Zümrüt Cami İmamı Mehmet İslamoğlu, veliler ve çocukları katıldı. Etkinliğe katılmak için, 200 çocuğun müracaat ettiğini kaydeden Zümrüt Cami İmamı Mehmet İslamoğlu, “Bugünkü etkinliğimiz 6-12 yaş grubu arasındaki çocukların namaza başlama programı. Böyle bir program tertiplemeye çalıştık. 200 çocuğumuz bize müracaat etti. Geldiler ve öğle namazını kıldılar. Namazdan sonra dışarıda programımızı icra edeceğiz inşallah. Çocuklarımıza doğum günü, diploma töreni veya askere gönderme gibi hayatımızda önemli yer teşkil eden konularda nasıl programlar yapıyorsak, hayatımıza dini açıdan yön verecek namazla ilgili bir programın eksikliğini hissettik. Ondan dolayı, böyle bir programın hazırlığı içerisine girdik. İnşallah bu vesileyle bu yavrularımız, bu çocuklarımız namaza başlamış olacak. Namaza başladıklarını hissedecekler. Program olarak da, Kuran-ı Kerim tilaveti, doğru namaz ve yanlış namaz arasındaki farkı velilerimize göstereceğiz. Daha sonra semazen gösterilerimiz olacak. Yine malumunuz üzere Nisan ayı içerisindeyiz. Nisan ayı bizim için önemli. Çünkü kutlu doğum haftası var içerisinde. Onunla ilgili olarak da, ’40 yaşındasın’ şiirini öğrencilerimizden dinleyeceğiz” diye konuştu.
Programa katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verileceğini dile getiren İslamoğlu, “Programın sonunda çekiliş yapmak suretiyle 10 öğrencimize Kuran-ı Kerim hediye edeceğiz. 10 öğrencimize kahvaltı vereceğiz. 2 öğrencimize kalem kuran ve 2 öğrencimize de çeyrek altın hediye edeceğiz. Ayrıca bize kayıt olan bütün öğrencilerimize de, küçük bir hediye paketi hazırladık onları takdim edeceğiz” şeklinde konuştu.
Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan program, namaz piyesi, semazen gösterisi ve 40 yaşındasın adlı şiirin okunmasıyla devam etti. Program sonunda yapılan çekilişle etkinliğe katılan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.



Saklandığı yerde yakalandı

Kazada savrulan araç ters döndü: 3 yaralı

Propaganda yapmaktan cezası bulunan şahıs yakalandı

Suç makinesi jandarmadan kaçamadı

4 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi:

Motosiklet yayaya çarptı: 1 yaralı

Kayseri'de veterineri şehit edip Ankara'da bombalı saldırı düzenleyen teröristlerin kullandığı paramotor bulundu

Uygulamadan kaçarak 2 araca çarpan alkollü sürücü yakalandı

Parkta şüpheli çanta paniği

Parkta şüpheli çanta paniği

Yakalanmamak için baza ile duvar arasına saklandı

Kavgada kan aktı

Bağ evi fareleri yakalandı

Kayseri’de otomobil tramvay yolunu girdi: 2 yaralı

Park halindeki otomobil yanarak küle döndü

Cinsel saldırıdan cezası bulunan şahıs polisten kaçamadı