ÇOCUK CERRAHİSİ UZMANI DR. AYANGİL:

ÇOCUK CERRAHİSİ UZMANI DR. AYANGİL:

?SÜNNET MUTLAKA HASTANE ORTAMINDA YAPILMALI?

Çocuklarını sünnet ettirecek ailelere uyarılarda bulunan Acıbadem Kayseri Hastanesi Doktorlarından Çocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Harun Reşit Ayangil, 2-5 yaş arasında sünnet ettirilen çocukların psikolojisinin olumsuz yönde etkilendiğinin altını çizip, sünnet işleminin mutlaka hastane ortamında yapılması gerektiğini vurgulayarak? Hastane şartlarında temiz materyallerle yapılan sünnetlerde enfeksiyon riski ortadan kalkıyor. Bunun yanı sıra anestezi yardımıyla da işlem acısız şekilde gerçekleşiyor. Bu sebeple sünnetin, mutlaka hastanede yaptırılması gerekiyor? değerlendirmesinde bulundu?

Acıbadem Kayseri HastanesiÇ ocuk Cerrahisi Uzmanı Dr. Harun Reşit Ayangil, son yıllarda çocukların erken yaşlarda sünnet ettirildiğini hatırlatarak ?Sünnetin özellikle yeni doğan döneminde yapılması hem lokal anestezi yapılmasına olanak sağlıyor, hem de iyileşme süreci ileriki yaşlara göre daha hızlı oluyor. Bu sebeple olabildiğince erken yaşlarda sünnet yapılmasının daha doğru oluyor? diye konuştu.

Çocukların sünnet ettirilecek yaşlarına dikkat edilmesi gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizen  Ayangil, ?2 ile 5 yaş arasında erkek çocuklar, cinsel kimliklerini, cinsel organlarını tanıma döneminden geçiyor. Bu dönemde cinsel organı ve kimliğini tanıma süreci geçiren çocuklarda sünnet, psikolojilerini olumsuz etkiliyor. 5 yaşından sonra yapılan sünnetlerde hem iyileşme süreci uzun oluyor hem de çocuk daha büyük bir korku ve endişe yaşıyor. Tıbbi bir zorunluluk olmadığı sürece sünnetin 2 yaşından önce veya çok ileri bir tarihe atmamakla birlikte 5 yaşından sonra yapılabilir? ifadelerini kullandı.

Sözlerinin sonunda sünnet işlemini ev ortamında gerçekleştiren aileleri uyaran Dr. Ayangil, ?Uygun olmayan şartlarda yapılan sünnetlerde yeterli hijyen sağlanamaz. Bu da birtakım enfeksiyonlara yol açabilir. Bir tören şeklinde yapılan sünnet işlemi ayrıca çocuğun da psikolojisini olumsuz şekilde etkileyerek, daha fazla endişe duymasına sebep oluyor. Hastane şartlarında temiz materyallerle yapılan sünnetlerde enfeksiyon riski ortadan kalkıyor. Bunun yanı sıra anestezi yardımıyla da işlem acısız şekilde gerçekleşiyor. Bu sebeple sünnetin, mutlaka hastanede yaptırılması gerekiyor? değerlendirmesinde bulundu?

 

HABER : ÖZGÜR AYDOĞDU



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı