CİNAYET DAVASINDA KEŞİFTE

CİNAYET DAVASINDA KEŞİFTE

KAN DONDURAN GÖRÜNTÜLER

Kayseri´nin İncesu ilçesinde iki aile arasında çıkan ve 2 kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı silahlı, sopalı, parke taşlı kavgaya ilişkin 4 sanığın tutuklu yargılandığı cinayet davasında mahkeme olay yerinde keşif yaptı. Keşifte evin kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandığı görülürken, mermilerle zarar gören duvarlarda ?katillerin evi´ yazıları kan dondurdu.

4 Temmuz 2017´de İncesu ilçesi Ötebatan Mahallesi´nde meydana gelen olayda aralarında husumet bulunan iki aile arasında silahlı, sopalı, taşlı kavga çıktı. Kavgada mahalle muhtarı Bekir S. (40) ile amcası Mustafa S. (55) hayatını kaybetti, 7 kişi de yaralandı. Olayla ilgili gözaltına H.H.T, M.T, Z.T. ve M.T. tutuklanarak cezaevine gönderildi. E.T. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Kayseri 5. Ağır Ceza Mahkemesi´nde 13 Temmuz´da görülen davadan sonra mahkeme heyeti keşif yapılmasını kararlaştırdı.

Mahkeme heyetinin yaptığı keşifte olayın yaşandığı evin kimliği belirsiz kişiler tarafından kundaklandığı, duvarlara ?katillerin evi´, ?kalleşlik evi´, yazıları kan dondurdu. Duvarlarda, evin bahçesindeki otomobilde ve ağaçlarda çok sayıda mermi izleri dehşetin görüntülerini gün yüzüne çıkarırken, kundaklanan evin kullanılamaz hale geldiği görüldü. Mahkeme, silahlarla atış mesafelerini bilirkişiler ile ölçerek, dosyaya koydu.

Öte yandan M.T, Z.T, M.T. ve H.H.T.´nin avukatı Gökmen Döner İncesu, Cumhuriyet Başsavcılığına 17 kişi hakkında verdiği şikayet dilekçesi verdi. Döner, dilekçesinde "Mezra içerisinde meydana gelen güvenlik zafiyeti sonucunda 15.07.2017 tarihinde müvekkil/müşteki M.T, M.T, H.H.T. ve Z.T. ile mağdur babalarına ait mesken, ahır, samanlık ve müştemilatı ait, 9 adet ev ve evlere ait bütün müştemilatı, ahır içerisinde bulunan hayvanlara ait yem ve saman ile harman yerinde bulunan hububatları saat 19.00 sularında (gündüz vakti) kundaklanmış, bu kundaklama olayına ilişkin soruşturma ise faili meçhul olarak devam etmektedir" dedi.

Döner, 17 kişi hakkında gerekli soruşturmanın yapılarak TCK´nın ilgili maddeleri gereğince cezalandırılması için, iddianame tanzim olunması, tanzim olunan iddianamenin hukuki ve fiili bağlantı olması, seri yargılama, delil analizi, yargılamanın bütünlüğü de dikkate alınarak Kayseri 5.Ağır Ceza Mahkemesi´nin 2018/115 esas sayılı dava dosyası ile birleştirilmesini istedi.


Haber Kaynak : İHA

Uyuşturucu ticareti yapan sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası verildi

Gaybubet evlerinde saklanan 4 FETÖ üyesi yakalandı

Çevreye rahatsızlık verenlere ceza yağdı

Sokak satıcılarına darbe

Polisten ‘kumar’ operasyonu

Kayseri’de trafik denetimi: 18 bin 898 araç denetlendi

Kayseri’de uyuşturucu operasyonları: 13 tutuklama

Süper Lig'in ilk kadın başkanına "maymun dönmesi" diye hakaret eden sanığa hapis cezası

Kayseri’de polis 10 milyon yıllık fosil ele geçirdi

Aranması olan şahıs uygulama yapan polise bıçak çekip kaçtı

Sahte polis kimliği kullanan şahıs yakayı ele verdi

102 adet kaçak elektronik sigara ele geçirildi

Kayseri’de ilginç kaza: Üzerindeki yük kamyoneti devirdi

Kamelya yakarak kaçan 2 şüpheli yakalandı

Sarız’da 1 kişinin öldüğü olayda sanıkların yargılanmasına devam edildi

Uyuşturucu satmadığını iddia eden sanığa 12 yıl 6 ay hapis cezası