ÇİFTÇİYE 414 TON YEM BİTKİSİ TOHUMU

ÇİFTÇİYE 414 TON YEM BİTKİSİ TOHUMU

Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce geliştirilen "Kaba Yem Bitkilerinin Artırılması Projesi" kapsamında ilimiz çiftçisine 414 ton yem bitkisi tohumu dağıtılarak destek verildi.

Dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğuna dikkat çeken “Kayseri artık tarımda da adından söz ettirmeye başladı” değerlendirmesinde bulundu.

Kaba Yem Bitkilerinin Artırılması Projesi" kapsamında ilimiz çiftçisine Büyükşehir Belediyesi ile İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce 414 ton yem bitkisi tohumunun dağıtım töreninde konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri'nin artık sadece ticaret ve sanayi kenti olmadığını aynı zamanda tarımda da adından söz ettirdiğini kaydetti.

Konuşmasında Türkiye'nin bir tarım ülkesi olduğuna dikkat  çeken Büyükkkılıç, pandemi sürecinde kendi kendine yetebilmenin önemini bir kez daha anladıklarını vurgulayıp, bu projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'nın üretene gereken desteği ve fırsatı verilmesi talimatı kapsamında geliştirdiklerinin altını çizerek şunları kadetti "Türkiye'de çilek fidesinin yüzde 56'sı Kayseri'de üretiliyor. Çerezlik kabak çekirdeğinde ise yüzde 40'lık payla Türkiye'de birinciyiz. Bu konuda gerekli desteklemelerimiz devam ediyor. Toplam bedeli 2 milyon 682 bin lira civarındaki projeyle 118 ton yem bezelyesi, 171 ton Macar fiği 125 ton kılçıksız buğday olmak üzere 414 ton yem bitkisi dağıtacağız. Bu projeyle 663 çiftçimiz 31 bin dekarda ekim yapacak."

İl Tarım ve Orman Müdürü Mustafa Şahin ise Türkiye'de et değil ot sorunu olduğunu vurgulayıp, yem bitkisi tohum desteğinin ot ihtiyacının giderilmesi adına önemli bir adım olduğunu belirterek  "Dağıtılan bu tohumlarla elde edilen yem 15 bin büyük baş hayvanın 1 yıllık ihtiyacını karşılayabilecek. Bu bir başlangıç. Bu konuda daha iyi günlere geleceğimize inanıyorum." İfadesini kullandı.

Konuşmaların ardından yem bitkisi tohumları çiftçilere dağıtılmaya başlandı.



Özhaseki'den Büyükkılıç'a "hayırlı olsun" ziyareti

“Bu coğrafyada yaşamanın bedeli güçlü olmak”

“İstanbul’da 14 tane konutu tedbir amaçlı boşalttık”

Erciyes'in eteklerine 271 bin fidan

Kayseri'ye şiddetli fırtına uyarısı

Başkan Büyükkılıç'a 'hayırlı olsun' ziyareti

AB fonu ile elektrikli çöp toplama aracı satın aldı

Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak