ÇİFTÇİSİNE TABLET DAĞITAN İLK ÜLKE BİZ OLDUK

ÇİFTÇİSİNE TABLET DAĞITAN İLK ÜLKE BİZ OLDUK

10 FARKLI YERE ‘ÖLÇÜM İSTASYONLARI' KURDUK”

HABERİ İZLE

Tarımda devrim niteliğinde bir hizmetin ilk adımı atıldı.  Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Dünya da ilk olarak hayata geçen  ‘Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında uydu ile tarladan alınacak anlık verilerle, kuraklık ya da don gibi felaketler önceden tespit edilip gerekli önlemler alınacak ve tarla ile ahırlar da ise elektronik olarak anlık izlemeye alınabilecek. Tabi çitçi bütün bu bilgi verilere  bakanlığın kendisine dağıttığı tablet sayesinde ulaşacak…

 ‘Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi' projesi hakkında haber ekibimize bilgiler veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Yardımcısı İbrahim Acar tarımda devrim niteliğinde bir projenin hayata geçirdiğini  vurgulayarak proje kapsamında çiftçilerimize dağıtılan tablet bilgisayarlar sayesinde projeden  faydalanan çiftçilerimizin  verilere kolayca erişebileceklerini vurgulayarak şöyle konuştu …   Bakanlığımız 2008 yılında Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi projesini hayata geçirdi. 2008 yılında pilot bölge olarak Güneydoğu Anadolu Bölgesinde uygulanmaya başlandı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ve İstanbul teknik Üniversitesi arasında hazırlanan bir protokol çerçevesinde ‘Tarımsal İzleme ve Bilgi Sistemi' projesi adı altında uygulamaya geçti. Bu projenin aslı uydu görüntüleri ve yerel ölçüm istasyonlarından elde edilen bilgilerin hızlı bilgisayarlarda değerlendirerek, çiftçiye aktarılması amaçlanıyor. 2008 yılında uygulanan proje, 2011 yılında ise Bakanlığımız, Kalkınma Bakanlığı, Orman su işleri Bakanlığı ve İstanbul Teknik Üniversitesiyle ortaklaşa yapılan protokol sonucunda Türkiye Genelinde yaygınlaşmaya başlandı”

İlimizde 10 farklı bölgeye  ‘Yerel ölçüm istasyonları' kurulduğunu açıklayan İbrahim Acar, Talas, Bünyan, Pınarbaşı gibi farklı ilçelerde Kayseri'nin genelini ölçülecek şeklinde yerleştirildi. Şuanda bu istasyonların kurulduğu arazilerin sahiplerine tablet dağıtıyoruz. Bu proje çerçevesinde çiftçilerimiz zirai bilgilere kendi tabletlerinden rahat bir şekilde ulaşabilecekler. Bu sistem tam uygulandığı zaman vatandaş tabletlerinde günlük yağış sistemini, en uygun ekim zamanını, toprak sıcaklığını vb gibi görebilecek ve ona göre ekim zamanını karar verebilecek. Sistem hayata geçtiği zaman tarım ekonomisinde etkin yönetim açısından çok daha rasyonel politikalar oluşturulabilecek” ifadelerini kullandı.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"