Çiçek: “Kırsaldaki turizm alanlarını canlandırmalıyız”

Çiçek: “Kırsaldaki turizm alanlarını canlandırmalıyız”

‘Kayseri Valiliği Kültür Yolu, Soğanlı Vadisi ve Hürmetçi Sazlığı Yılkı Atları Uluslararası Fotoğraf Maratonu’nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Vali Gökmen Çiçek, kırsaldaki turizm alanlarının tekrardan revize edilmesi, ortaya çıkarılması ve tanıtılması amacıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını duyurdu.

Orta Anadolu (ORAN) Kalkınma Ajansı ve Sureti Âlem Fotoğraf ve Sinema Sanatı Derneği işbirliği ile düzenlenecek olan ‘Kayseri Valiliği Kültür Yolu, Soğanlı Vadisi ve Hürmetçi Sazlığı Yılkı Atları Uluslararası Fotoğraf Maratonu’nun tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.  Kayseri Gazeteciler Cemiyeti hizmet binasında ki toplantıya Vali Gökmen Çiçek, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şükrü Dursun, Kayseri Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Metin Kösedağ ve ilimiz medya mensupları iştirak etti. 

Son dönemde Kayseri’de turizm konusunda büyük bir seferberlik başlatıldığınınınaltını çizerek sözlerine başlayan Vali Gökmen Çiçek, kırsaldaki turizm alanlarının tekrardan revize edilmesi, ortaya çıkarılması ve tanıtılması amacıyla yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını vurgulayarak şu bilgileri paylaştı  “Kayseri’de büyükşehir belediyemiz, ilçe belediyelerimiz, kaymakamlıklarımız ve basınımızla beraber birlik ve beraberlik içerisinde özellikle turizm konusunda son zamanlarda büyük bir seferberlik başlatmıştık. Özellikle kırsaldaki turizm alanlarının tekrardan revize edilmesi, ortaya çıkarılması ve tanıtılması amacıyla yoğun bir çalışma içerisindeydik. Bu çerçevede Soğanlı Vadisi temelinde bir çalışma da kırsalda başlatmıştık. Özellikle kırsal ilçelerimizde turizm eserlerinin canlandırılması oraya bir can suyu olacak. Bir de Kapadokya’ya yakınlığı dolayısıyla ve eserlerin çok günümüze kadar sağlam bir şekilde gelmiş olması bundan sonra da geleceğe emanet olarak verilebilmesi için Soğanlı Vadisi'ni pilot bölge olarak seçmiştik. Burada özellikle büyükşehir belediyemizle beraber yapılan çalışmalar neticesinde günlük 5 yabancı turist otobüsünü şu an itibariyle her gün bölgeye gelmesine yol açtı. Bölgede özellikle hafta sonları çok ciddi bir hareket meydana getirdi. Orada otel yapabilmek için de bir takım çalışmalarımız oldu. Özellikle bayram dolayısıyla yapılan çalışmalar ve o bölgedeki yapılan tanıtımlar neticesinde il dışından Kapadokya bölgesine gelen misafirlerden çok yoğun bir geliş olduğunu fark ettik. Şimdi orada özellikle oyma otellerin yapılabilmesi için bürokratik çalışmalar bir yandan devam etmekte, bir yandan da teknik açıdan çalışmalar devam etmekte”                                

Gerçekleştirilecek  fotoğraf maratonunda elde edilecek fotoğraf karelerinin büyük bir arşiv oluşturacağına da dikkat çeken Vali Gökmen Çiçek sözlerini şöyle noktaladı  “Yine Hürmetçi Sazlığı’nda 400 metrekarelik özellikle içerisinde yöresel ürünlerin satılacağı, oradaki manda ürünlerinin satılacağı bir proje üzerinde Hacılar Belediyesi’yle beraber çalıştık. Hacılar Belediyesi tarafından yapılacak ve valilik olarak destek vereceğimiz inşallah ahşap, taş, karışık olduğu bölge imarına uygun olan bir yapıya başlıyoruz. Yine İncesu bölgesinde çalışma yapıyoruz Bayramhacı bölgesinde. Kültepe Kaniş-Karum zaten orayla ilgili de Büyükşehir Belediye Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Çok ciddi bir yol aldı. Geçen kendisi de beni gezdirdi ve muhteşem işler yapıldı. Dolayısıyla bizim amiral gemimiz olan Erciyes’i de unutmadan özellikle belediye başkanımızın açıklaması gereken güzel büyük bir proje var. O da bu sezon dünya çapında büyük bir organizasyon yapacağını biliyorum. Kendisi onu detaylı şekilde açıklar. Ben bu etkinliği çok önemsiyorum, arkadaşlarıma da teşekkür ve tebrik ediyorum. Oradaki fotoğraf yarışmasında başından sonuna kadar ben de olmak istiyorum. Çünkü belki de çekeceğimiz fotoğraflar yıllar boyunca o bölgelerin tanıtımı için kullanacağımız bir 10 yıl sonrasında bile bizim elimizde çok büyük bir arşiv olacak. Bunlardan dolayı da bu işi önemsediğimi belirmek istiyor teşekkür ediyorum”    

Öte yandan 27 Temmuz’da başlayacak olan Kayseri Valiliği Kültür Yolu, Soğanlı Vadisi ve Hürmetçi Sazlığı Yılkı Atları Uluslararası Fotoğraf Maratonu 4 gün süreceği bildirildi. 

 



“madde bağımlılığı” eğitim programı

İhtiyaç sahibi ailelere ‘220 ton süt’ desteği

Pazar kültürü Melikgazi’de hayat buluyor

Uğurevler’e modern pazar yeri

yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı